13:51 10.07.2013

У Харківській області виявлено врожай конопель із 12 млн кущів

1 хв читати

Співробітники управління із боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУ МВСУ в Харківській області виявили поле площею близько 70 га, яке було незаконно засіяно коноплями.

Як повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області в середу, вирощуванням конопель займалося одне з місцевих сільгосппідприємств.

"Це товариство з обмеженою відповідальністю, в якого є ліцензія на здійснення діяльності з перевезення, зберігання та культивування маку і конопель. Але необхідних документів, що дозволяють вирощувати коноплі саме на цьому полі, у нього не було. Крім того, плантація не була обладнана необхідними засобами охорони", - розповіли у ВЗГ.

Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Директору товариства з обмеженою відповідальністю пред'явлено повідомлення про підозру в скоєнні злочину.

Правоохоронці вилучили понад 12 мільйонів кущів коноплі загальною вагою майже 122,5 т. Вартість цієї наркосировини за цінами чорного ринку становить понад 1,28 млрд грн.

"За рішенням Київського районного суду співробітники міліції вживають заходів зі знищення всіх нарковмісних рослин, які були вилучені на полі. Найближчим часом запланована остаточна оранка ділянки і спалювання незаконно висіяних наркокультур", - зазначили у ВЗГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА