13:14 15.06.2013

Україна має стати повноправним членом Євросоюзу - маніфест "Батьківщини"

2 хв читати
Україна має стати повноправним членом Євросоюзу - маніфест "Батьківщини"

Об'єднавчий з'їзд партії "Батьківщина" одностайно схвалив маніфест "Європейська Україна" як ідеологічну платформу партії.

"Стратегічна мета партії – постійне вдосконалення справедливості в усіх її вимірах, досягнення високого рівня життя людей, повноправне членство України в Європейському Союзі, приведення всіх сфер суспільного життя у відповідність з європейськими стандартами", - йдеться в маніфесті, який зачитав перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов на об'єднавчому з'їзді в суботу.

Партія задекларувала в цьому маніфесті свої цінності, до яких, зокрема, належать: верховенство права та демократії, права і свободи людини, створення рівних можливостей для кожного громадянина, гуманістична людська мораль, дотримання християнських заповідей, рівність усіх громадян перед законом, розвинене громадянське суспільство і політичний плюралізм.

"Батьківщина" також задекларувала своїми цінностями свободу слова та засобів масової інформації, поділ і незалежність гілок влади, політичну та економічну конкуренцію, чесні та прозорі демократичні вибори, а також прозорість органів влади.

Голодомор у партії вважають геноцидом української нації.

У документі також зазначається: "країна як невід’ємна частина євроатлантичної цивілізації повинна стати в осяжній історичній перспективі повноправним членом Європейського Союзу і запровадити стандарти ЄС у політичній, економічній, соціальній, культурно-гуманітарній сферах".

"Європейська інтеграція є ключовим, стратегічним пріоритетом внутрішньої і зовнішньої політики України", - наголошується в маніфесті.

"Ми зобов’язуємося дотримуватись проголошених принципів у своїй публічній діяльності, чи в опозиції, чи при владі, при виробленні державної політики, керуватися ними при розробці й ухваленні політичних рішень, законодавчій та адміністративній роботі в органах влади відповідно до наданих українським народом повноважень", - заявляє "Батьківщина" у маніфесті.

Маніфест розробила особисто лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА