15:46 10.06.2013

Громадянин Китаю викрадав дані банківських карток у Києві - міліція

2 хв читати

У травні працівники Подільського управління міліції спільно з Управлінням боротьби з кіберзлочинністю МВС України в м. Києві затримали чоловіка, який встановив на банкомат одного з провідних банків України скімінговий пристрій.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю УМВС України в Києві в понеділок, порушником закону є 43-річний громадянин КНР. Кіберзлочинця затримали на місці злочину, в момент зняття скімінгового пристрою з банкомата.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили дві накладні пластикові панелі з електронним обладнанням, а в іноземця-скімера вилучили пристрій для зчитування інформації з платіжних карток і мініатюрну відеокамеру.

"Досудове розслідування встановило, що громадянин Китаю скоїв це кримінальне правопорушення з метою проведення незаконних дій із платіжними картками та доступу до банківських рахунків", - наголошується в повідомленні.

"Затриманому обрано запобіжний захід - арешт. Також з’ясовано, що кіберзлочинець діяв спільно з другим учасником. Наразі міліція розшукує спільника.

Досудове розслідування розпочато за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 200 Кримінального кодексу України - незаконні дії з документами та переказами, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення, а також ч. 3 ст. 190 - шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Досудове розслідування триває.

Скімінговий пристрій - це електронний пристрій, що прикріплюється до отвору для введення картки в банкомат для зчитування персональної інформації з магнітної стрічки банківської картки клієнта. Також здійснюється відеофіксація введення ПІН-коду. Після цього злочинці мають доступ до карткових рахунків громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА