14:29 17.04.2013

Захист Тимошенко не отримав протоколів допитів свідка у справі Щербаня Кириченка, заявляють у "Батьківщині"

2 хв читати

Генеральна прокуратура України приховує від захисників екс-прем'єра Юлії Тимошенко протоколи допитів чергового свідка Генпрокуратури у справі про вбивство народного депутата України Євгена Щербаня Петра Кириченка, заявляють у партії "Батьківщина".

"У партії "Батьківщина" обурені діями влади, яка постійно порушує право лідера опозиції Юлії Тимошенко на захист. Справу Є.Щербаня режим Януковича (президент України Віктор Янукович - ІФ) цинічно використовує для чергового політико-пропагандистського шоу з поливання брудом свого головного політичного конкурента, а кінцева мета цього беззаконня – безпідставне та бездоказове довічне ув’язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, яку режим боїться до тремтіння в колінах", - ідеться в заяві партії, оприлюдненій у середу.

У заяві наголошується, що захисту екс-прем'єра не надають копій протоколів допиту свідка П.Кириченка для ознайомлення. "У цивілізованих судах ці сфабриковані обвинувачення взагалі не бралися б до уваги, а підозра про обвинувачення була б на адресу тих, хто переслідує Юлію Тимошенко", - вважають у партії.

У прес-службі нагадали, що 16 квітня захисники Ю.Тимошенко отримали повідомлення про те, що 19 квітня 2013 року в судовому засіданні щодо проведення слідчих дій у справі Є.Щербаня відбудеться допит чергового свідка П.Кириченка.

"Цього самого дня захисники екс-прем’єр-міністра звернулися з клопотанням про надання для ознайомлення матеріалів провадження, однак досі вони так і не отримали копії протоколів допитів П.Кириченка", - йдеться в заяві.

У партії "Батьківщина" заявляють, що сторона захисту також з'ясувала, що копії протоколів допиту свідка П.Кириченка Генеральна прокуратура не надала до Печерського суду, хоча ГПУ зобов'язана була це зробити, подаючи клопотання про допит свідка в судовому засіданні.

У заяві наголошується, що станом на 11:00 17 квітня копії протоколів допитів П.Кириченка так і не надали захисникам.

"ГПУ позбавляє захисників Юлії Тимошенко можливості здійснювати захист і належним чином підготуватися до допиту свідка. Тим часом сторона обвинувачення, на відміну від сторони захисту, мала достатньо часу для проведення і для підготовки допитів Петра Кириченка у суді. Захисникам дозволили ознайомитися лише з шістьма томами (з понад п’ятдесяти ) справи Є.Щербаня. Такі дії влади є прямим порушенням права лідера опозиції Юлії Тимошенко на захист і черговим проявом ганебної практики політично-вмотивованого переслідування лідера опозиції, коли Юлії Тимошенко навіть не надається можливість захищати себе в суді", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА