14:16 17.04.2013

"Свобода" збирає підписи з вимогою заборонити Урганту в'їзд в Україну

2 хв читати

Народний депутат-свободівець Ігор Мірошниченко збирає підписи народних депутатів під зверненням до центральних органів влади про заборону в'їзду в Україну відомому російському ведучому Івану Урганту, який образливо висловлювався на адресу українців в ефірі одного з каналів.

"Ми маємо відреагувати та захистити свою національну гідність. Після виступів, що паплюжать національну пам'ять українців, І.Урганту з'являтися в Україні не бажано, бо якщо на його висловлювання адекватно не реагує влада, то громадяни обов'язково дадуть таким виступам належну відповідь", - наголошується у зверненні І.Мірошниченка, оприлюдненому прес-службою ВО "Свобода".

"Толерантність Міністерства закордонних справ подібна до знущального вибачення ведучого. Бо в питаннях нашої історії, в питаннях пам'яті про мільйони українців, яких знищила московсько-большевицька система, енкаведисти, держава не має бути толерантною. Реакція на українофобство має бути однозначно жорсткою й непримиренною. В нормальній країні Івана Урганта оголосили би персоною нон ґрата", - зазначив І.Мірошниченко.

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському "Першому каналі" І.Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села". Звертаючись до гостя програми О.Адабаш’яна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів ... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик розміщено на інтернет-відеосервісі YouTube, він викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Згодом І.Ургант у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання про українців в ефірі програми "Смак" на "Першому каналі", підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами. А.Адабаш’ян заявив ТСН, що нічого поганого ні він, ні І.Ургант на увазі не мали й "ніякого відношення до неповаги це не має".

МЗС України висловило обурення у зв'язку з висловлюваннями російського телеведучого. "МЗС України обурене некоректними висловлюваннями телеведучого І.Урганта в ефірі російського "Першого каналу", які різко дисонують із високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і РФ, а також атмосферою дружби та взаєморозуміння між нашими народами", - зазначено в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА