13:22 24.04.2013

Депутати очікують реакції органів влади на звернення з вимогою заборонити в'їзд до України Урганту

2 хв читати

Депутатське звернення з вимогою заборонити в'їзд до України відомому російському шоумену Івану Урганту направлено у відповідні державні органи.

"Доля цих підписів тепер у руках п'яти відомств - СБУ, МВС, Державної митної служби, Державної міграційної служби та Генеральної прокуратури. Тепер нам залишається лише очікувати від них реакції", - повідомив народний депутат (фракція "Свобода") Ігор Мірошниченко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він зазначив, що підписи під зверненням поставили представники чотирьох парламентських фракцій (Партії регіонів, "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода"), а також позафракційні депутати. Не підписувалися лише комуністи.

І.Мірошниченко повідомив, що, зокрема, з фракції Партії регіонів підписалися четверо депутатів - Олена Бондаренко, Юхим Звягільський, Олександр Волков та Євген Мураєв.

Свободівець зазначив, що головним критерієм під час збору підписів була не кількість, а максимальне представництво всіх політичних сил парламенту.

У свою чергу депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник сказав агентству: "Я не підписував і про таке не чув".

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському "Першому каналі" І.Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села". Звертаючись до гостя програми О.Адабаш’яна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів ... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик розміщено на інтернет-відеосервісі YouTube, він викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Згодом І.Ургант у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання про українців в ефірі програми "Смак" на "Першому каналі", підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами. А.Адабаш’ян заявив ТСН, що нічого поганого ні він, ні І.Ургант на увазі не мали й "ніякого відношення до неповаги це не має".

МЗС України висловило обурення у зв'язку з висловлюваннями російського телеведучого. "МЗС України обурене некоректними висловлюваннями телеведучого І.Урганта в ефірі російського "Першого каналу", які різко дисонують із високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і РФ, а також атмосферою дружби та взаєморозуміння між нашими народами", - зазначено в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС.

Українські націоналісти біля будівлі посольства РФ у Києві вимагали офіційних вибачень І.Урганта.

Сам же російський телеведучий 18 квітня публічно вибачився за свій образливий жарт щодо українців в ефірі російського Першого каналу.

18 квітня стало відомо, що представники чотирьох парламентських фракцій підписали звернення до Міністерства закордонних справ, СБУ та інших органів влади про заборону в'їзду до України І.Урганту. Ініціатор - І.Мірошниченко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА