13:56 25.01.2013

Харківські пекарі обіцяють повернути старі ціни на соціальні сорти хліба

2 хв читати
Харківські пекарі обіцяють повернути старі ціни на соціальні сорти хліба

У Харківській облдержадміністрації відбулася церемонія підписання меморандуму взаєморозуміння між ХОДА, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів і мережами супермаркетів та великих магазинів продовольчого профілю.

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, меморандум, зокрема передбачає повернення до грудневих цін на соціальні сорти хліба.

"Є об'єктивні причини, які можуть бути передумовами для збільшення ціни на хліб, що і відбулося за окремими сортами, починаючи з 15 січня цього року. Усі ці причини могли б дати кожному з хлебопекарів право говорити про те, що неможливо залишатися в ринку і два роки поспіль тримати одну і ту ж ціну на хліб. Але економіка держави не надає можливості сьогодні суттєво підвищувати соціальні виплати малозабезпеченим верствам населення. Саме вони є основними споживачами цієї продукції. Тож нам потрібно було об'єднатися, щоб не підвищувати ціни на соціальні сорти хліба і повернути їх на рівень грудня 2012 року", - сказав М.Добкін.

Як повідомив журналістам голова Асоціації хлібопекарських підприємств Харківської області Володимир Мисик, повернення до грудневих цін на соціальні сорти хліба відбудеться через кілька днів.

"Через кілька днів це зроблять всі підприємства хлібопекарської галузі Харківської області, бо кілька днів організаційних потрібні, щоб поміняти упаковку, внести відповідні дані в електронну систему оперативного обліку," перебити "етикетки", - сказав В.Мисик.

Меморандум передбачає забезпечення стабільних обсягів продажу і незмінний рівень роздрібних цін, які були зафіксовані станом на 31 грудня 2012 року, на хліб соціальних сортів, виготовлений за простою рецептурою. Меморандум набуває чинності з дати його підписання і діє до 31 грудня 2013 року. Якщо за місяць до завершення терміну дії Меморандуму сторони, що підписали його, не висловили бажання припинити його дію, термін дії Меморандуму триває до 31 липня 2014 року.

Як повідомлялося, минулого тижня низка великих харківських хлібозаводів підвищили ціни на свою продукцію, зокрема і на соціальні сорти хліба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА