11:39 03.01.2013

"Укрзалiзниця" у 2012 р. реалiзувала через Iнтернет понад 2,1 млн квиткiв

2 хв читати
"Укрзалiзниця" у 2012 р. реалiзувала через Iнтернет понад 2,1 млн квиткiв

Державна адмiнiстрацiя залiзничного транспорту України ("Укрзалiзниця") у 2012 роцi реалiзувала через Iнтернет понад 2,1 млн залiзничних квиткiв, повiдомила прес-служба адмiнiстрацiї.

"Зростання популярностi послуги спостерiгається з року в рiк – протягом 2009 року пасажири придбали через мережу Iнтернет близько 83,5 тис. квиткiв, у 2010-му – 132,5 тис., у 2011-му – 693,9 тис. квиткiв. З початку впровадження послуги у 2008 роцi за допомогою Iнтернету загалом придбано понад 3 млн залiзничних квиткiв", - iдеться в повiдомленнi "Укрзалiзницi".

"Укрзалiзниця" зазначає, що на сьогоднi понад 3,5% квиткiв вiд загальної кiлькостi продажу оформляється через Iнтернет. Для порiвняння: на авiаперевезення в Українi через мережу Iнтернет оформляється 7-10% квиткiв.

"У Нiмеччинi на залiзничному транспортi оформляється через Iнтернет 42% проїзних документiв, у Росiї - 8%, у Польщi - 5,3%, у Казахстанi - 4,2%, в Угорщинi - 1,09%, в Чехiї - 0,7%, в Бiлорусi - 0,5%", - наголошується в повiдомленнi.

"Укрзалiзниця" нагадує, що при оформленнi в касi пасажир оплачує вартiсть проїзного документа (зокрема комiсiйний збiр - 12 грн), при резервуваннi мiсця через Iнтернет (двi доби) пасажир платить збiр за резервування - 18 грн i при оформленнi цих мiсць у касi - повну вартiсть проїзного документа (зокрема комiсiйний збiр - 12 грн).

Однак при оформленнi й оплатi проїзного документа через Iнтернет iз подальшим друком квитка в касi пасажир оплачує вартiсть проїзного документа (зокрема комiсiйний збiр - 3 грн) i вартiсть послуги оформлення через Iнтернет - 7 грн.

Вартiсть послуги бронювання мiсць через сайт "Укрзалiзницi" - 17 грн, в АСС "е-Квиток" - 18 грн.

"Повна вартiсть квитка при оформленнi через Iнтернет на 2 грн менша, нiж у квитковiй касi", - зазначають в адмiнiстрацiї.

Як повiдомлялося, 17 травня "Укрзалiзниця" запровадила нову систему продажу проїзних документiв через Iнтернет у пасажирських перевезеннях.

Пасажири можуть скористатися новою системою продажу квиткiв через електроннi канали обслуговування на офiцiйному сайтi "Укрзалiзницi" й у режимi online обрати маршрут, дiзнатися про наявнiсть мiсць на потрiбну дату, цiну проїзду у вагонах рiзних класiв, а також оплатити вартiсть проїзду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА