11:31 04.12.2012

У Севастополi розпочали розробку програми "Бювет"

2 хв читати

У Севастополi розпочали розробку програми "Бювет", метою якої є вiдкриття в мiстi безкоштовних бюветiв, заявив на апаратнiй нарадi голова Севастопольської мiської держадмiнiстрацiї Володимир Яцуба.

"У першу чергу потрiбно шукати такi джерела води в районi Приморського бульвару. Ми такий бювет у наступному роцi там обов'язково вiдкриємо, в обхiд супермаркетiв i тих, якi на вiдсутностi води в мiстi заробляють грошi", - сказав В.Яцуба.

За його твердженням, йому потрапили в руки документи про наявнiсть пiдземних вод Севастополя.

"Цi документи багато в чому збiгаються з тими документами, якi розробили фахiвцi водних ресурсiв адмiнiстрацiї. Вiдзначено мiсця залягання води, пiдземних рiчок. Севастополь стоїть на водi", - уточнив В.Яцуба.

За твердженням градоначальника, цi документи розробленi iнститутами i мiстять данi з п'ятдесятих рокiв.

"Звичайно, багато чого змiнилося, але однозначно треба розiбратися, хто використовує пiдземнi води. Це величезна робота, яку ми почнемо виконувати з однiєю метою, для вiдкриття безкоштовних бюветiв на територiї Севастополя", - додав В.Яцуба.

Губернатор також зазначив, що вiн не заперечує проти того, що йде торгiвля чистою водою в магазинах. Крiм того, вiн надав вказiвки облаштувати джерела в Севастопольськiй зонi.

"Їх потрiбно впорядкувати, щоб люди могли користуватися джерелами", - пiдсумував В.Яцуба.

Як ранiше повiдомлялося, Севастополь через обмiлiння Чорнорiченського водосховища розпочав пiдготовку до отримання днiпровської води з Мiжгiрського водосховища Сiмферополя. За даними "Севмiськводоканалу", обсяг води у водосховищi знизився до критичного рiвня i на сьогоднi становить близько 13 млн куб. м., хоча водосховище розраховане на 64 млн куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА