15:18 02.11.2012

Продаж квиткiв за допомогою QR-коду в Українi розпочнеться з 25 грудня

2 хв читати

Продаж електронних квиткiв на пасажирськi поїзди за допомогою QR-коду в Українi розпочнеться з 25 грудня з поїздiв класу "Iнтерсiтi+" "Український експрес", повiдомив вiце-прем'єр - мiнiстр iнфраструктури України Борис Колеснiков пiд час презентацiї електронного квитка у Києвi в п'ятницю.

"Iз 25 грудня всi власники смартфонiв зможуть придбати квиток через Iнтернет, не роздруковуючи: зберегти QR-код собi в телефон i прийти до поїзда, не звертаючись до залiзничних кас", - сказав вiн.

За словами Б.Колеснiкова, для придбання такого квитка необхiдно на веб-сайтi "Укрзалiзницi" в роздiлi онлайн-покупки та резервування квиткiв обрати маршрут поїзда, дату вiдправлення i мiсце, пiсля чого оплатити кредитною карткою вартiсть проїзду.

Отримавши пiдтвердження на електронну пошту, необхiдно сфотографувати QR-код на телефон. Стюард поїзда за допомогою мобiльного термiнала контролю доступу зчитає iнформацiю, зашифровану в QR-кодi.

"Тi, хто не має смартфону, можуть просто роздрукувати бланк iз QR-кодом i прийти до поїзда. Провiдник зчитає всi данi", - сказав Б.Колеснiков.

За його словами, цю технологiю з 25 грудня 2012 року буде введено на поїздах "Iнтерсiтi+", з 1 червня 2013 року - на всiх швидких поїздах i до кiнця лiта 2013 року - на всiх поїздах.

Оплата таких квиткiв здiйснюється банкiвськими картками мiжнародних платiжних систем. Надалi планується розширити можливiсть оплати за допомогою карток нацiональної системи масових електронних платежiв (НСМЕП) i систем електронних платежiв. Також додатково планується продаж електронних проїзних/перевiзних документiв через агентську мережу "Укрзалiзницi" (туристичнi агентства, вiддiлення "Укрпошти", термiнальнi мережi, банкiвськi установи тощо), яка наразi перебуває на стадiях формування та дослiдної експлуатацiї.

QR-код - двомiрний штрих-код, розроблений японською фiрмою Denso-Wave. У цьому штрих-кодi кодується рiзноманiтна iнформацiя, яка складається iз символiв (мiстить, зокрема, кирилицю, цифри та спецсимволи). Такою iнформацiєю може бути будь-що: адреса сайта, телефон, електронна вiзитка, координати розташування тощо. Один QR-код може мiстити 7089 цифр або 4296 лiтер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА