17:05 18.10.2012

Ахметов закликає iноземних iнвесторiв поспiшати з реалiзацiєю великих проектiв в Українi

3 хв читати
Ахметов закликає iноземних iнвесторiв поспiшати з реалiзацiєю великих проектiв в Українi

Власник найбiльшої української приватної холдингової компанiї ЗАТ "Систем Кепiтал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Рiнат Ахметов закликає iноземних iнвесторiв поспiшати вкладати в Україну i реалiзовувати в країнi великi iнвестицiйнi проекти.

"Україна - це величезний потенцiал. Я глибоко переконаний - хто перший повiрить в Україну, хто закохається в Україну, той i виграє", - сказав вiн на урочистiй церемонiї вiдкриття майданчика та закладання першого каменя нової повiтророздiльної установки (ПРУ-1400) на Єнакiєвському металургiйному заводi (ЄМЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метiнвест", за участю президента України Вiктора Януковича в четвер.

При цьому Р.Ахметов наголосив, що прихiд у країну iнвесторiв є хорошим сигналом для всiх.

За його словами, вiд будiвництва нової ПРУ-1400 на ЄМЗ, яка дасть змогу забезпечити пiдприємство технiчними газами, виграє не лишу iнвестор, - "вiд цього виграє, насамперед, трудовий колектив, виграє мiсто, виграє країна". При цьому Р.Ахметов подякував французьким iнвесторам.

"Спасибi нашим французьким партнерам, якi iнвестують кошти в нашу країну, в нашу економiку, в нашу промисловiсть", - резюмував керiвник СКМ.

У свою чергу, вiце-президент Air Liquide в Пiвнiчнiй i Центральнiй Європi, член виконавчого комiтету компанiї Гi Зальцгебер пiд час церемонiї висловив задоволення спiвпрацею з "Метiнвестом".

"Це перший i не останнiй крок спiльно з "Метiнвестом", - наголосив вiце-президент французької компанiї. За його словами, реалiзацiя проекту з будiвництва ПРУ-1400 дасть змогу забезпечити технiчними газами не лише ЄМЗ, а й iншi компанiї в регiонi. При цьому Г.Зальцгебер зазначив, що компанiя отримуватиме якiсний продукт, пiдвищить свою конкурентоспроможнiсть, а екологiчна ситуацiя в регiонi покращає.

Генеральний директор ТОВ "Метiнвест Холдинг" Iгор Сирий зазначив, що "Метiнвест" надасть усю необхiдну пiдтримку для створення стiйкого бiзнесу Air Liquide в Українi.

Як повiдомлялося, французька компанiя з виробництва технiчних газiв Air Liquide побудує для потреб ЄМЗ нову ПРУ-1400 загальною вартiстю EUR130 млн (зокрема "Метiнвест" витратить на проект близько EUR30млн), яка дасть можливiсть виробляти кисень, азот i аргон для пiдприємства на умовах аутсорсингу.

Обсяг вкладень Air Liquide профiнансує спiльно з Європейським банком реконструкцiї та розвитку (ЄБРР), який надасть кредит на EUR85 млн.

Планується, що ПРУ-1400 здiйснюватиме поставки технiчних газiв на ЄМЗ та iншi пiдприємства України. Проектування, будiвництво й експлуатацiю повнiстю здiйснює Air Liquide.

Як повiдомлялося, "Метiнвест" уклав довгостроковий контракт iз французькою Air Liquide, яка на умовах аутсорсингу поставлятиме ПАТ "ЄМЗ" технiчнi гази пiсля будiвництва на його територiї ПРУ, введення в експлуатацiю якої заплановано на середину 2014 року.

ЄМЗ, українсько-швейцарське пiдприємство ТОВ "Метален" i ММЗ входять до складу групи "Метiнвест", основними акцiонерами якої є ЗАТ "Систем Кепiтал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,25%) i група компанiй "Смарт-холдинг" ( 23,75%).

Керуючою компанiєю групи "Метiнвест" є ТОВ "Метiнвест Холдинг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА