15:10 27.09.2012

Після виборів тарифи на послуги ЖКГ в Україні виростуть вдвічі, прогнозує лідер КПУ

1 хв читати
Після виборів тарифи на послуги ЖКГ в Україні виростуть вдвічі, прогнозує лідер КПУ

Після парламентських виборів у жовтні тарифи на послуги ЖКГ зростуть удвічі, прогнозує лідер Компартії України Петро Симоненко.

Як повідомляє прес-служба КПУ у вівторок, за словами П.Симоненка, є кілька причин, через які ціни зростатимуть. По-перше, уточнив лідер комуністів, це вимога МВФ, а по-друге, продаж облгазів.

"Швидше за все, ціни не те, щоб виростуть, а досягнуть світового рівня. При цьому нагадувати про те, що рівень життя простих людей не зросте і навіть залишається на місці, не варто", - сказав П.Симоненко.

Він додав, що така ситуація склалася в країні через те, що "на трубі з газом сидить олігарх". При цьому П.Симоненко уточнив, що в України є всі внутрішні ресурси, щоб забезпечити тарифи для населення за низькими цінами.

"У рамках антикризової програми КПУ ми пропонуємо державі підтримати вугільну промисловість, щоб замінити газ твердим паливом. Це не лише здешевить тарифи, але і надасть можливість використовувати формулу, коли розрахунок ЖКГ береться як 10% від доходу сім'ї", - наголосив П.Симоненко.

Підсумовуючи, лідер КПУ нагадав, що скоро в Україні розпочнеться опалювальний сезон, а 60% Фонду ЖКГ сьогодні зношені і не підлягають експлуатації.

"Адже сьогодні, щоб повернути ЖКГ на радянський рівень, потрібно більш, ніж 700 мільйонів гривень. Я вже не кажу про модернізацію і удосконалення", - резюмував П. Симоненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА