23:28 15.05.2012

Рівень Євро-2012 навіть вищий, ніж у Ліги чемпіонів - Блохін

2 хв читати
Рівень Євро-2012 навіть вищий, ніж у Ліги чемпіонів - Блохін

Головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін відзначає, що футболісти головної команди країни мають розуміти всю складність майбутнього чемпіонату Європи 2012 року.

"Молоді хлопці мають розуміти, що це не молодіжна збірна. А у нас дуже молода команда. Євро-2012 - це зовсім інший рівень. Це навіть не рівень Ліги чемпіонів", - сказав він на прес-конференції у понеділок у Києві.

Він вважає, що не можна припуститися помилки, аналогічній тій, яка відбулася під час участі молодіжної збірної України на чемпіонаті Європи 2011 року в Данії, коли команда не змогла вийти з групи. "Головне, не повторити помилки молодіжної збірної, коли її за потенціалом і підбору гравців зарахували до тих, хто може виграти турнір", - вважає О.Блохін.

Наставник зазначив, що першочерговим завданням для збірної України на Євро-2012 є вихід з групи. "Найскладніше - це вийти з групи. Далі вже кубкові ігри, на виліт, тож як вийде - так вийде", - сказав він.

О.Блохін зазначив, що обирати гравців, які готуватимуться до Євро-2012, йому було легше, ніж під час підготовки до ЧС-2006, оскільки тоді він був змушений викликати гравців, які не мали достатньої ігрової практики в своїх клубах.

Він звернув увагу на те, що в розпорядженні тренерського штабу збірної з'явилися виконавці, які змушують замислитися над тим, щоб більше грати на атаку. При цьому, за його словами, не покращилася ситуація серед лав захисників. "Добре, що Кучер і Ракицький (захисники" Шахтаря "- ІФ) забивають голи, але, перш за все, вони захисники. Сильні європейські збірні не дозволять їм багато грати на чужій половині поля", - пояснив тренер "жовто-синіх".

Вбачає О.Блохін і проблеми в півзахисті. "Якщо Лоран Блан (головний тренер збірної Франції - ІФ) хвилюється за свою середню лінію, якщо він у виборі таких гравців, які у нього є, хвилюється, то я хвилююся ще більше. Не все так гладко, я вважаю. Багато позицій мене непокоять", - сказав він.

Як повідомлялося, 8 травня О.Блохін оголосив список 26 гравців, яких викликали на підготовчі збори національної команди. Збори триватимуть у Туреччині з 15 до 24 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА