19:34 09.04.2024

В Іспанії та Великій Британії на тлі повідомлень про ризик терактів посилено заходи безпеки на матчах Ліги чемпіонів

2 хв читати
В Іспанії та Великій Британії на тлі повідомлень про ризик терактів посилено заходи безпеки на матчах Ліги чемпіонів

МВС Іспанії у вівторок у зв'язку з загрозою терористичних атак залучило понад 2 тис. співробітників правоохоронних органів до гарантування безпеки на матчах "Реал Мадрид" - "Манчестер Сіті" та "Атлетіко Мадрид" - "Боруссія Дортмунд", що відбудуться в Мадриді у вівторок і середу, повідомляє іспанське видання "Марка".

"Правоохоронні органи розробили план оперативного розгортання сил безпеки, в якому візьмуть участь понад 2 тис. співробітників національної поліції та цивільної гвардії, до яких приєднаються співробітники муніципальної поліції Мадрида", - інформує газета.

Залучення співробітників правоохоронних органів до гарантування безпеки на матчах чвертьфіналу Ліги чемпіонів, зазначає "Марка", передбачено в плані з запобігання, захисту й антитерористичного реагування, згідно з яким раніше рівень терористичної загрози в Іспанії підвищили до четвертого з п'яти.

Джерела видання додали, що уряд і органи безпеки вжили "всіх необхідних заходів" для гарантування безпеки і учасників та глядачів обох матчів, і всіх жителів Іспанії.

Тим часом заступник помічника комісара лондонської поліції Аде Аделекан, який зараз курирує роботу поліції в Лондоні, заявив, що столичні правоохоронці мають "надійний план" на сьогоднішню гру футбольного клубу "Арсенал".

У заяві "Арсеналу" йдеться, що клуб "тісно співпрацює" з поліцією заради гарантування безпеки під час сьогоднішнього матчу. "Наш підхід у спільній роботі з поліцією та УЄФА пропорційний рівню загрози у Великій Британії", - зазначили в "Арсеналі".

Гра "Арсенал"-"Баварія" у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів розпочнеться о 20:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом).

Раніше у вівторок глава МВС Франції Жеральд Дарманен заявив, що правоохоронці значно посилили заходи безпеки напередодні матчу між ФК "Парі Сен-Жермен" і ФК "Барселона" в Парижі через терористичну загрозу. "Начальник поліції, з яким я розмовляв рано-вранці сьогодні, значно посилив заходи безпеки", - наводять французькі ЗМІ слова міністра.

Дарманен зазначив, що таких заходів вжито у зв'язку із "загрозою, про яку публічно заявила "Ісламська держава".

Французькі ЗМІ пояснюють, що в "ІД" погрожували вчинити теракти, націлені на місця проведення запланованих на вівторок і середу матчів футбольної Ліги чемпіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА