16:38 14.05.2024

У ЄС прийнято новий пакт про міграцію та притулок

1 хв читати
У ЄС прийнято новий пакт про міграцію та притулок
Фото: elements.envato.com

Рада ЄС затвердила у вівторок новий пакт Євросоюзу про міграцію та притулок, який у Брюсселі розцінюють як "знакову реформу" європейської міграційної системи.

"Пакт про надання притулку та міграції забезпечить більш справедливу і надійну міграційну систему, яка приведе до конкретних змін на місцях. Ці нові правила зроблять європейську систему притулку ефективнішою і підвищать солідарність між державами-членами", - заявила держсекретар з питань притулку та міграції Бельгії, яка головує в Раді ЄС, Ніколь де Моор.

За її словами, "Європейський Союз також продовжить тісну співпрацю з третіми країнами для усунення корінних причин нелегальної міграції".

Як вважають у ЄС, новий пакт встановлює набір правил, які допоможуть упорядковано управляти прибуттям мігрантів і біженців, створити ефективні й однакові процедури та забезпечити справедливий розподіл міграційного навантаження між державами-членами.

У комюніке Ради ЄС зазначено, що вона ухвалила у вівторок "загалом 10 законодавчих актів, які реформують всю європейську систему управління притулком і міграцією".

Держави - члени ЄС тепер матимуть два роки, щоб імплементувати ухвалені радою закони. Європейська комісія незабаром представить загальний план їх застосування, щоб надати допомогу державам-членам у цьому процесі, повідомили в Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА