01:27 29.06.2024

Адміністрація Байдена готова надіслати Україні наступний пакет військової допомоги, до нього увійдуть ракети ППО – ЗМІ

1 хв читати
Адміністрація Байдена готова надіслати Україні наступний пакет військової допомоги, до нього увійдуть ракети ППО – ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена надасть Україні зброю та боєприпаси на суму $150 млн, включаючи перехоплювачі ППО HAWK і 155-міліметрові артилерійські боєприпаси, повідомили в п'ятницю два американські чиновники, передає Reuters.

"Очікується, що пакет допомоги в галузі озброєнь буде оприлюднений у понеділок, повідомили офіційні особи, відмовившись назвати своє ім'я, оскільки пакет не було оприлюднено", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США почали постачати Україні ракети-перехоплювачі HAWK у 2022 році як модернізацію переносних зенітних ракетних комплексів Stinger — більш компактної системи з меншою дальністю дії.

"HAWK - абревіатура від "Homing All the Way Killer" - був представлений у 1950-х роках і з роками модернізувався для боротьби з перешкодами та іншими заходами протидії. За даними Командування управління життєвим циклом авіації та ракет армії США, зрештою він був експортовано більш ніж у дюжину країн", - інформує Reuters.

За даними агентства, крім перехоплювачів HAWK та 155-міліметрових артилерійських боєприпасів у пакет увійдуть інші боєприпаси та обладнання для підтримки оборонних потреб України. Вказується, що "пакет надійде від Президентського управління зі скорочення запасів - механізму, який дозволяє президенту швидко передавати оборонні товари та послуги із запасів США для підтримки союзників".

Також наголошується, що з 2022 року США надали Україні військову допомогу на суму понад $50 млрд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УІНП виніс на громадське обговорення законопроєкт про засади державної політики національної пам'яті українського народу

Втрати ворога на часовоярському напрямку за червень сягають понад 5 тис. осіб - ОСУВ "Хортиця"

Вербицький заявляє, що звільнився з посади заступника генпрокурора за власним бажанням для збереження репутації відомства

Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора - Офіс генпрокурора

ПОБЛИЗУ МИРГОРОДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Ворог увечері випустив по Києву ракети "Іскандер-К", а вночі по Дніпру - "Іскандер-М" - Повітряні сили

Черга з фур почала рости на українсько-польському кордоні

У Києві через спеку запроваджено обмеження руху великогабаритного вантажного транспорту

Найбільші обсяги відключень у понеділок будуть із 16:00 до 24:00 - "Укренерго"

Через обстріли є нові знеструмлення у трьох регіонах, на енергооб'єкті в Полтавській області загинув працівник підрядної організації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА