15:27 08.05.2024

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

2 хв читати
Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям і сім'ям загиблих Героїв з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як зазначив президент, цієї ночі Україна знову вистояла проти чергового російського удару.

"Свідомого, прорахованого і підлого удару. Майже 60 ракет і понад 20 "Шахедів" проти цивільних об'єктів, що забезпечують життя. Жодної навіть віддаленої військової цілі. Саме життя було мішенню цієї ночі", - заявив Зеленський під час церемонії, яка відбулася біля монумента "Батьківщина-мати".

За його словами, "для всіх у світі, хто справді бачить реальність і має сміливість не заплющувати очі, очевидно, що російська держава воює не тільки проти української незалежності, не тільки проти України, а й проти взагалі всього, що дає життя державі та народу".

"І ми чуємо, як вони в Москві погрожують точно таким самим знищенням іншим народам світу, яке несуть Україні. Саме це і є сучасний нацизм. Він підпорядкував Росію пропаганді та мілітаризму. Він підмінив закон насильством, а правду своїми бажаннями. Цей нацизм Путіна хоче, щоб його кордони ніде не закінчувалися", - наголосив президент.

"Але все ж таки є й буде межа, якої російським нацистам не перетнути. Це хоробрість усіх, хто протистоїть злу. Це рішучість кожного, хто зупиняє руїни та рятує людей від винищення й приниження. Це співпраця держав світу, яка допомагає життю вистояти й перемагати. Це принциповість тих, хто приходить у такі місця, до таких меморіалів, щоб ушанувати захист життя, і не приходить на інавгурації зла", - додав він.

Водночас Зеленський наголосив, що нині, як і 80 років тому, від кожного у світі залежить, який світ буде завтра.

"Як і 80 років тому, нині кожен має чесно називати речі своїми іменами і протистояти терору та ненависті. Як і 80 років тому, зараз людству має залишитися пам'ять перемоги над нацизмом, а не руїни. Це буде. І нехай ніколи з людської пам'яті не зникають ті, чия сміливість, чия сила зберігають життя на землі", - резюмував він.

Глава держави, присутні на церемонії військовослужбовці, а також представники дипломатичного корпусу вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, після чого президент вручив низку державних нагород воїнам і сім'ям загиблих Героїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА