15:15 29.07.2021

Екс-міністра фінансів Данилюка виключено з конкурсу на голову БЕБ через ненострифікацію диплома МБА Університету Індіани

2 хв читати
Екс-міністра фінансів Данилюка виключено з конкурсу на голову БЕБ через ненострифікацію диплома МБА Університету Індіани

Конкурсна комісія Бюро економічної безпеки (БЕБ) не допустила екс-міністра фінансів та екс-секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олександра Данилюка до подальшої участі у відборі на голову БЕБ, оскільки його диплом бізнес-освіти Університету Індіани (Indiana University) не пройшов процедуру нострифікації в Україні.

"Олександр цього (подання диплома на нострифікацію до Міносвіти - ІФ) не зробив. Тому по суті комісія розуміє що освіта є, але по закону визнати цього не може", - повідомив голова комісії, президент Київської школи економіки та екс-міністр економіки Тимофій Милованов у Facebook.

Він зазначив, що вірить у справжність диплома, проте комісія не може порушити закон і зробити для Данилюка послаблення.

"Публічна позиція і політичний досвід - це круто. Але також потрібно компетентно заповнювати документи у відповідності до закону", - підсумував Милованов.

У свою чергу Данилюк назвав це рішення упередженим. "(Воно) зумовлене тим, що конкурсна комісія націлена призначити політично залежну особистість", - заявив екс-міністр фінансів у відео у своєму Facebook.

Данилюк уточнив, що навчався в бізнес-школі за престижною програмою американського уряду Edmund Muskie Fellowship із жорстким відбором, і Милованов про це знає.

"Бути міністром фінансів та секретарем РНБО, працювати у найвідоміших фінансових організаціях у світових фінансових столицях – значить, у мене було достатньо освіти, а зараз – ні?!Такі рішення руйнують залишки репутації членів комісії. І це - руйнування БЕБ з самого його початку", - вважає екс-глава Мінфіну.

Він підтвердив свою думку, що на посаду голови БЕБ влада активно просуває нинішнього голову Державної фіскальної служби (ДФС) Вадима Мельника.

До конкурсної комісії з відбору голови нового органу входять дев'ять осіб: три представники від РНБО, стільки ж - від Кабміну, ще три - від Верховної Ради.

Заявки на участь у конкурсі на голову БЕБ подали 57 кандидатів.

Новий орган має запрацювати 25 вересня. Наступного дня після цього припинить своє існування ДФС, яка вже перебуває в процесі ліквідації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА