12:15 18.06.2020

У ВР не вистачило голосів для припинення депутатських повноважень Вакарчука

2 хв читати
У ВР не вистачило голосів для припинення депутатських повноважень Вакарчука

Верховна Рада відмовилася достроково припинити повноваження народного депутата Святослава Вакарчука (фракція "Голос").

За відповідну постанову №3673 проголосували 175 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

"За" припинення повноважень Вакарчука одноголосно проголосували 18 присутніх у залі депутатів фракції "Голос", 97 депутатів фракції "Слуга народу", 14 депутатів фракції "Батьківщина", 3 нардепи з групи "Довіра" і 5 позафракційних.

Як повідомлялося, Вакарчук заявив про добровільне складання депутатських повноважень 11 червня. Він заявив, що "частково виконав" мету, з якою прийшов у політику - навів до ВР нових людей.

"Наступний етап моєї місії, щоб молоді люди ставали лідерами майбутнього. Тому в моїх планах великий освітній проект, про який я вам розповім пізніше", - додав політик. Зі складу партії "Голос" Вакарчук не виходить.

Це вже не перше таке рішення у політичній кар'єрі Вакарчука. 30 вересня 2007 року він взяв участь у позачергових виборах до Верховної Ради України 15-м номером у списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Був обраний народним депутатом у багатомандатному загальнодержавному окрузі. 23 листопада 2007 отримав депутатський мандат.

Був членом комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а також членом низки груп із міжпарламентських зв'язків. 11 вересня 2008 року добровільно склав з себе депутатські повноваження. 16 грудня 2008 року Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА