20:34 27.02.2024

Австралійський Minderoo Foundation виділив 5 млн австралійських доларів на розмінування українських сільгоспземель

2 хв читати

Minderoo Foundation (Австралія) виділив Україні 5 млн австралійських доларів на розмінування сільськогосподарських земель, яке здійснюють у рамках Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) під егідою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), повідомляється на сайті донорської організації.

Очікується, що коштом виділених Minderoo Foundation 5 млн австралійських доларів буде надано безпосередню підтримку більш ніж 4600 домогосподарствам у Миколаївській, Херсонській і Харківській областях, які більше не можуть обробляти землю через імовірне або підтверджене забруднення, і більш ніж 11 520 осіб буде охоплено навчанням з питань ризику вибухонебезпечних предметів. У рамках проєкту пріоритет буде віддано фермерам.

"Майже 1 мільйон людей у сільськогосподарському секторі України втратили засоби для існування через російське вторгнення і не змогли повернутися на свою землю, доки вона не стане безпечною", - заявив голова та засновник Minderoo Foundation доктор Ендрю Форрест.

Він розповів, що сам народився у фермерській сім'ї і чудово розуміє, що означає для аграріїв земля, яка є для них джерелом доходів.

"Сільськогосподарський сектор України життєво важливий для глобального постачання продовольства і є найбільшим постачальником пшениці для програм допомоги тим, хто голодує, Всесвітньої продовольчої програми ООН, а це означає, що відновлення сільського господарства має вирішальне значення для багатьох людей у всьому світі", - сказав доктор Форрест.

Співголова і засновниця Minderoo Foundation Нікола Форрест А.О. заявила, що Україна наразі є найбільш замінованою країною у світі й випереджає Афганістан і Сирію.

"Тепер, за оцінками, територія, що у два з половиною рази перевищує площу Тасманії, забруднена смертоносними мінами і нерозвірваними боєприпасами, або 25% території України. Більшість цих мін розміщується на найкращих сільськогосподарських землях, постійна присутність яких є перешкодою для інвестицій, продовольчої безпеки й становить загрозу для людського життя. Підтримка Minderoo Foundation врятує життя й засоби до існування", - сказала пані Форрест.

Неурядовий Minderoo Foundation з початку війни РФ проти України виділив близько 20 млн австралійських доларів Україні на проєкти з підвищення продовольчої та енергетичної безпеки, а також захисту та розвитку дітей України.

Програма розмінування України, яка проводиться в рамках Всесвітньої продовольчої програми під егідою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), використовує супутникові знімки для картування замінованої території, а потім відправляє спеціалізовані групи для її обстеження та розчищення. Пріоритет у розмінуванні віддають продуктивним сільгоспділянкам, які можна швидко й безпечно відновити.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА