18:29 31.01.2024

У Стамбулі створено українсько-турецьку групу з відбудови

2 хв читати
У Стамбулі створено українсько-турецьку групу з відбудови

На форумі з відновлення України в Стамбулі створено спільну робочу українсько-турецьку групу з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force), яка зосередиться на реалізації проєктів у сфері дорожньої інфраструктури, водного транспорту та авіації, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у фейсбуці в середу.

Пріоритетними напрямами співпраці групи стануть проєкти з відновлення дорожньої інфраструктури та будівництва тимчасових мостів і шляхопроводів на ключових маршрутах, відновлення та розвиток інфраструктури водного транспорту, захист критичної інфраструктури та відновлення житла, співпраця у сфері авіації, йдеться в повідомленні.

"Авіація. Готові до співпраці в разі відновлення авіаруху. Останні два роки міністерство фокусувалось на збереженні висококваліфікованого авіаційного персоналу, утриманні авіаінфраструктури в належному стані та дерегуляції галузі. Усе це дасть можливість максимально швидко запустити сполучення, щойно дозволить безпекова ситуація", - написав віцепрем'єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у фейсбуці.

За його словами, у сфері водного транспорту обговорюють пропозиції та проєктні рішення для акваторії та морських портів України.

"Бачимо готовність компаній інвестувати в розвиток морської логістики та інфраструктури", - зазначив віцепрем'єр.

Він також вказав, що турецькі державні й бізнес-структури мають глибоку технічну експертизу й досвід відновлення інфраструктури після воєн в Афганістані та Іраку. Крім того, вони мають практику роботи з міжнародними фінансовими інституціями та організаціями, що допоможе в реалізації проєктів із захисту критичної інфраструктури та відновлення житла.

Віцепрем'єр зауважив, що турецький бізнес має великий досвід у сфері дорожньої інфраструктури. Його представники брали участь у зведенні Запорізького й Кременчуцького мостів, зарекомендувавши себе як надійні партнери.

Ці домовленості стали продовженням співробітництва, початок якому покладено на зустрічі на вищому рівні в присутності президентів України і Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана в середині минулого року. Тоді було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо відбудови інфраструктури, нагадали в Мінвідновлення.

Раніше повідомлялося, що на полях форуму з відновлення України Кубраков зустрівся з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом і міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу. У складі української делегації представники провідних українських підприємств транспорту та будівництва - "Укрзалізниці", Адміністрації морських портів, Державного агентства відновлення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА