19:49 14.11.2023

Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України грант у EUR7 млн

2 хв читати
Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України грант у EUR7 млн

Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України грантовий внесок на загальну суму EUR7 млн, який буде спрямовано на закупівлю обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала від російських атак, повідомило Міністерство енергетики України.

Згідно з його релізом у вівторок увечері, перший транш у розмірі EUR4 млн буде надано найближчим часом, ще EUR3 млн надійдуть пізніше.

Як наголошується в релізі, про надання коштів повідомив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Огор під час зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком у рамках міжнародної конференції Energy for the recovery of Ukraine у Варшаві, організованої під патронатом Міненерго.

Його пресслужба зазначає, що Огор запевнив у продовженні Данією допомоги Україні у протистоянні російському агресору, зокрема, на енергетичному фронті, зазначивши, що це чітка позиція як уряду країни, так і данського бізнесу.

Галущенко зі свого боку подякував за те, що Данія стала першим спонсором Фонду, внісши грантовий внесок на суму приблизно EUR536 тис., який було спрямовано на закупівлю енергетичного обладнання для 10 українських енергетичних компаній.

"Під час війни українсько-данське енергетичне партнерство відіграло важливу роль для термінового ремонту та розвитку децентралізованої генерації. Ми цінуємо допомогу уряду Данії та всього народу й упевнені в поглибленні нашої співпраці задля подальшого відновлення та модернізації українського енергосектора", - зазначив очільник Міненерго.

Як повідомлялося, Фонд підтримки енергетики України було створено навесні 2022 року за спільною ініціативою глави Міненерго України Германа Галущенка та єврокомісара з енергетики Кадрі Сімсон.

За даними Міненерго на початок листопада, загальний обсяг зобов'язань донорів щодо грантових внесків до Фонду підтримки енергетики сягнув понад EUR322 млн, з яких на рахунок Фонду фактично перераховано EUR192 млн від 15 донорів державного та приватного секторів із різних держав, решта суми - анонсовані внески, очікувані на рахунку Фонду найближчим часом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА