11:20 05.11.2023

ЗЗФ зупинив печі на зимовий період і зосередиться на ремонті обладнання для відновлення роботи навесні

2 хв читати
ЗЗФ зупинив печі на зимовий період і зосередиться на ремонті обладнання для відновлення роботи навесні

Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ) зупинив експлуатацію печей на зимовий період через можливі обмеження електроенергії та проведе ремонт обладнання для підготовки відновлення виробництва після закінчення опалювального сезону.

Згідно з пресрелізом компанії, ЗЗФ – один із найбільших енергоємних підприємств Запорізької області. Це зумовлено насамперед безперервною роботою потужних пічних агрегатів.

"Для стабільної роботи підприємства має бути гарантоване забезпечення електроенергією та водопостачанням. Працездатність печей напряму залежить від цих факторів. Переривання постачання електроенергії та води негативно впливає на технічний стан пічних агрегатів при їхній дуже високій вартості (вартість лише однієї печі сягає сотень мільйонів гривень). Кожен запуск і розігрів печі супроводжується значними капіталовкладеннями і виробництвом некондиційних феросплавів", - констатується в пресрелізі.

Водночас наголошується, що ЗЗФ розташований у м. Запоріжжі, яке, починаючи з 12 березня 2022 року, перебувало на території активних бойових дій, а з 1 січня 2023 року перебуває на території можливих бойових дій.

З огляду на досвід попереднього зимового періоду в умовах обмежень у постачанні електроенергії, зумовлених руйнуванням об'єктів критичної інфраструктури і необхідністю забезпечення теплом жителів області, зменшення навантаження на енергомережі області та України, а також наявність залишків феросплавів на складах підприємства, було ухвалено рішення щодо зупинення пічних агрегатів для проведення ремонтних робіт, які за їхньої поточної роботи провести неможливо.

"Це робиться з метою підготовки обладнання до стабільної роботи після закінчення опалювального сезону, з максимально ефективним виробництвом. Рішення ухвалювалося з урахуванням замовлень вітчизняних покупців на цей період, які будуть забезпечені залишками феросплавів", - пояснюється в заяві.

І наголошується, що персонал залишається важливою складовою корпоративної соціальної відповідальності ЗЗФ навіть під час воєнного стану. У зазначений період зупинки для проведення ремонтів з метою утримання кваліфікованих фахівців їм буде забезпечено своєчасну виплату зарплати згідно із законодавством України.

Також попри те, що законодавча норма дає можливість адміністрації заводу не виплачувати середній заробіток мобілізованим співробітникам підприємства, на заводі не планують припиняти такі виплати. Також завод продовжує надавати допомогу сім'ям загиблих працівників, резюмується в пресрелізі.

Як повідомлялося, Покровський гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК, раніше - Орджонікідзевський ГЗК) і Марганецький ГЗК (МГЗК, обидва - Дніпропетровська обл.), що входять до групи, призупинили видобуток і переробку сирої марганцевої руди.

ЗЗФ - один із трьох українських виробників цієї продукції. Частка внутрішнього ринку в його поставках становить 30-35%.

Бізнес ЗЗФ, НЗФ, Стахановського ЗФ (перебуває на НКТ), Покровського (раніше - Орджонікідзевського) і Марганецького гірничо-збагачувальних комбінатів до націоналізації організовував Приватбанк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА