18:20 03.10.2023

Швеція пропонує виділити SEK333 млн на гарантії для експорту в Україну

1 хв читати
Швеція пропонує виділити SEK333 млн на гарантії для експорту в Україну

Уряд Швеції пропонує виділити 333 млн шведських крон (майже $30 млн за поточним курсом) на спеціальні експортні кредитні гарантії для компаній, що торгують з Україною, повідомило Міністерство економіки у вівторок.

Згідно з релізом, відповідну ініціативу шведські урядовці внесли до проєкту бюджету на 2024 рік, документ очікує узгодження.

"Те, що з наступного року від ризиків в Україні страхуватиме також Швеція – важливий сигнал. Це означає, що ринок страхування інвестицій у нашій державі, попри усі безпекові виклики, починає працювати. Ми дуже вдячні шведському уряду і сподіваємося, що це рішення підтримає Риксдаг", - наведено слова першої віцепрем'єрки – міністерки економіки Юлії Свириденко.

У відомстві уточнили, що гарантії покриватиме експортно-кредитне агентство Швеції. Вони поширюватимуться на експорт шведськими компаніями товарів, які можна класифікувати як допомогу розвитку, і застосовуватимуться до транзакцій на термін до трьох років, але не пізніше кінця 2026 року.

Мінекономіки нагадало, що раніше участь у страхуванні політичних ризиків для роботи своїх компаній в Україні вже підтвердили експортно-кредитні агентства Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії та Японії. Також українських і міжнародних інвесторів готова страхувати державна польська Корпорація зі страхування експортних кредитів (KUKE).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА