14:11 01.09.2023

У Криму за окупації не буде цивілізованої економіки - Зеленський

2 хв читати
У Криму за окупації не буде цивілізованої економіки - Зеленський

У Криму за російської окупації не буде цивілізованої та стійкої економіки, не буде грошей, буде постійний хаос, заявив президент України Володимир Зеленський.

Як він наголосив, виступаючи в п'ятницю через відеозв'язок на економічному форумі в Італії, організованому Європейським домом Ambrosetti, "без Криму, без Донбасу, без наших окупованих територій не буде справжнього сталого миру в Україні, а отже, не буде миру і на цьому європейському просторі".

"Просто подивіться, що відбувається, коли Крим контролює Російська Федерація. Чи є в них цивілізація? Ні. Чи є у них туристи? Ні. У них з'явилося більше робочих місць? Ні. Чи прийшло до них більше підприємств? Ні. Чому? Тому що Україна, будучи цивілізованою країною за всіма нормами міжнародного права, не визнає Криму частиною Російської Федерації. І світ робить те саме. Коли світові політики цього не визнають, бізнес не визнає цього", - заявив він.

Зеленський зазначив, що "якщо бізнес на якомусь континенті не визнає цього, це означає, що там не буде стійкої економіки, у них не буде цієї економіки, у них не буде грошей, буде постійний хаос".

"Саме до цього прагне Російська Федерація. Не буде цього півострова, який приваблює туристів. Його зробили воєнізованою, окупованою ділянкою землі. Тому вони не можуть розвиватися таким чином. Тож так, це (Крим - ІФ-У) можна повернути дипломатичним шляхом. А можна і військовим шляхом", - сказав глава держави.

"Ми за те, щоб російські війська покинули півострів без нашого тиску, тому що це означатиме менше жертв. Ми дбаємо про свій народ. Нехай Путін подбає про своїх громадян", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА