20:45 21.04.2023

Розглядають варіант підвищення тарифів на е/е для населення до 2,4 грн/кВт-год або 2,8 грн/кВт-год

2 хв читати
Розглядають варіант підвищення тарифів на е/е для населення до 2,4 грн/кВт-год або 2,8 грн/кВт-год

Один із базових варіантів установлення нових тарифів на е/е для населення передбачає їхнє підвищення до 2,4 грн/кВт-год або 2,8 грн/кВт-год за умови збереження тарифу 1,44 грн/кВт-год, що наразі діє для місячного споживання до 250 кВт-год, повідомив голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Костянтин Ущаповський.

"Розглядаються деякі варіанти. Один із базових - це орієнтовно 1,44 грн/кВт-год, а потім 2,4 грн/кВт-год або 2,8 грн/кВт-год. Це така ситуація. У ній головне забезпечити дієву програму захисту незахищених верств населення", - сказав Ущаповський в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Водночас голова енергорегулятора не уточнив, за яких обсягів споживання може діяти тариф у 1,44 грн/кВт-год, і не назвав орієнтовний час запровадження нових тарифів.

При цьому він зазначив, що не йдеться про підвищення тарифів для населення до ринкового рівня, який зараз становить приблизно 6,2 грн/кВт-год.

Як повідомлялося, дія тарифів на е/е для населення в 1,44 грн/кВт-год і 1,68 грн/кВт-год (у разі споживання від 250 кВт-год на місяць) закінчується з 1 травня. Раніше одним із найбільш обговорюваних учасниками процесу (зокрема, Міненерго, генерацією, "Укренерго", НКРЕКП) рішень у неофіцаільних бесідах називали підвищення тарифу до 2,8-2,9 грн/кВт-год, що дало би змогу приблизно на третину знизити навантаження на виконавців ПСО з підтримання тарифів для населення - "Енергоатом" та "Укргідроенерго" і дало би їм частину коштів на відновлення пошкоджених обстрілами РФ об'єктів. Водночас, як зазначають учасники процесу, найімовірнішим буде рішення продовжити тарифи ще на місяць "із політичних міркувань".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

Рада викликала керівника БЕБ

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА