09:07 29.11.2022

Нацбанк України має намір операційно з'єднати мінімум 1000 банківських відділень у "Банк Незламності"

2 хв читати
Нацбанк України має намір операційно з'єднати мінімум 1000 банківських відділень у "Банк Незламності"

Національний банк України наразі сконцентрований на забезпеченні безперервності роботи системи, враховуючи енергетичний терор, який вчиняє РФ, заявив голова НБУ Андрій Пишний на зустрічі з послами країн G7 та ЄС у Києві, що відбулася у понеділок.

"Зараз ми працюємо над розробкою проєкту, який умовно називаємо "Банк Незламності" або "Power Banking" – це периметр, побудований на основі щонайменше 1000 банківських відділень, які будуть  операційно поєднані фактично в одну мережу, що працюватиме в умовах надзвичайно критичної ситуації" , - написав він у фейсбуці у ніч на вівторок.

Пишний зазначив, що недавні ракетні атаки призвели до тимчасового блекауту, але жодних системних збоїв у роботі банківської системи не було.

"Це наслідок злагодженої взаємодії нашої команди та банків, і ми й надалі посилюємо захист", – наголосив глава НБУ.

Як повідомлялося, у день блекауту, 23 листопада, за даними Нацбанку кількість працюючих банківських відділень становила понад 1,5 тис., банкоматів – понад 3,8 тис., тоді як на початок жовтня в Україні було 5516 відділень, а на початок вересня 15,403 тис. банкоматів.

Наступного дня НБУ повідомив, що системно-важливі банки, яких налічується 14, визначили перелік чергових відділень, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть за умов тривалої відсутності енергопостачання. До нього увійшли 760 відділень у Києві та 275 – у населених пунктах 22 областей.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА