11:07 25.10.2022

Єврокомісія працює над тим, щоб виділити Україні 2023 року EUR18 млрд із щомісячною підтримкою EUR1,5 млрд – фон дер Ляєн

1 хв читати
Єврокомісія працює над тим, щоб виділити Україні 2023 року EUR18 млрд із щомісячною підтримкою EUR1,5 млрд – фон дер Ляєн

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн говорить про те, що працює з державами - членами Європейського Союзу з метою надання Україні 2023 року EUR18 млрд та EUR1,5 млрд щомісяця до закінчення війни.

Про це вона сказала у вівторок у Берліні, відкриваючи Міжнародну експертну конференцію з відновлення, реконструкції та модернізації України, організовану спільно Європейською комісією та Німеччиною, яка головує у "Великій сімці".

Деталізуючи допомогу Україні в короткостроковій перспективі, фон дер Ляєн сказала: "Україні потрібна термінова допомога та реабілітація, відновлення, підтримка щоденного функціонування та виживання – зарплати, пенсії та інші виплати. За оцінками міжнародних фінансових експертів, нам потрібно від 3 до 5 млрд євро на місяць, щоби покривати ці поточні потрібні. Нам потрібна підтримка міжнародної спільноти. ЄС має нести свою частину – я тісно працюю з представниками країн ЄС, щоб ми могли підтримати Україну щомісяця на суму EUR1,5 млрд до закінчення війни та приблизно EUR18 млрд у 2023 році".

Президент Єврокомісії констатувала, що Росія цілеспрямовано руйнує цивільну інфраструктуру України. "Це – тероризм. Росія намагається зруйнувати, паралізувати Україну, але ми цього не допустимо", - запевнила фон дер Ляєн. Ці слова зустріли оплесками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА