15:26 21.10.2022

Зеленський обговорив із президентом ЄБРР можливості додаткового кредитування української енергетики

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо та поінформував її про ризики для України в енергетичній галузі через терористичні обстріли з боку РФ.

Як повідомляється на сайті глави Української держави у п'ятницю, сторони обговорили можливості додаткового кредитування для потреб цієї галузі.

"Наша співпраця актуальна як ніколи, оскільки зараз через велику кількість руйнувань унаслідок ракетних ударів і атак дронів-камікадзе потрібно працювати над швидким відновленням нашої країни", – сказав Зеленський.

Зі свого боку Рено-Бассо висловила солідарність з Україною та наголосила, що ЄБРР робитиме все можливе для підтримки України.

Президент України подякував рішенням ЄБРР припинити співпрацю з РФ і Білоруссю, а також за рішення ЄБРР надати фінансову підтримку НЕК "Укренерго".

Зеленський звернув увагу на те, що разом з обговоренням повоєнного відновлення України важливо працювати над швидким відновленням (Fast Recovery Plan), що також потребує термінового залучення фінансових ресурсів. Насамперед це стосується енергетичної, інфраструктурної, освітньої сфери, а також відновлення житла українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА