13:19 21.09.2022

Amazon скасував на рік комісію для українських підприємців на ринках ЄС і Великої Британії

2 хв читати
Amazon скасував на рік комісію для українських підприємців на ринках ЄС і Великої Британії

Аmazon UK та EU скасував реферальну комісію для українських продавців-експортерів: бізнес з України звільняється від сплати відсотка з продажу на ринках ЄС і Великої Британії на річний термін, повідомляє пресслужба АТ "Укрпошта" в середу.

"У відповідь на ваш запит підтримати українських продавців на нашому маркетплейсі я радий підтвердити, що зараз ми запроваджуємо спеціальні умови для бізнесу з адресою відправлення в Україні. З 6 вересня ми знижуємо реферальну комісію до 0% на період 12 місяців для всіх українських продавців на Amazon у Європі та Великій Британії" – написав віцепрезидент EU Seller Services Ксав'є Фламанд.

Зазвичай Amazon стягує комісію з кожного продажу розміром від 7% до 17% ціни, залежно від категорії, здебільшого її розмір сягав 15%.

"Спільно з партнерами ми звертаємося до світових компаній із закликом підтримати український малий і середній бізнес. Нові умови для наших підприємців на Amazon – наша спільна перемога на економічному фронті. Тепер українці зможуть просувати свої товари на світовий ринок на більш вигідних умовах", – прокоментував рішення Amazon віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Окремо він подякував Amazonу за надані потужності для зберігання бекап-реєстрів і забезпечення підтримки більше ніж на $35 млн.

У свою чергу генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський назвав рішення маркетплейсу скасувати комісію на рік чудовим доповненням політики ЄС у питаннях підтримки українського бізнесу.

"Зважаючи на те, що Європейський Союз скасував мита на товари, в тому числі й ті, що пересилаються в посилках з України з 4 червня строком на рік, таке рішення Amazon іще більше покращує умови для експортерів. Отже, українським продавцям потрібно буде сплатити лише ПДВ країни призначення, а цей процес на Amazon автоматизовано через систему Import-one-stop-solution (IOSS)", – зазначив Смілянський.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації України, "Укрпошта", маркетплейс-промоушн-агенція Disqover Agency та Startup Ukraine зі спільною ініціативою звернулися до Amazon, щоб полегшити умови для українських продавців.

Крім того, "Укрпошта" 28 червня відкрила офіційний онлайн-магазин на маркетплейсі Amazon.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА