13:45 05.09.2022

Україна та Єврокомісія домовилися про фінансування заходу щодо зменшення вразливості та підвищення продовольчої безпеки в Україні

1 хв читати
Україна та Єврокомісія домовилися про фінансування заходу щодо зменшення вразливості та підвищення продовольчої безпеки в Україні

Україна та Європейська Комісія підписали угоду про фінансування заходу "Зменшення вразливості та підвищення продовольчої безпеки через підтримку постраждалого населення та сільськогосподарського виробництва в Україні".

Угоду підписано на полях восьмого засідання Ради асоціації між Україною та ЄС у понеділок.

Від України документ підписала віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Зазначається, що, згідно з документом, ЄС погоджується здійснити фінансування, а Україна погоджується прийняти фінансування такого заходу бюджетної підтримки: "Зменшення вразливості та підвищення продовольчої безпеки через підтримку постраждалого населення та сільськогосподарського виробництва в Україні".

Загальна кошторисна вартість цього заходу становить 500 млн євро.

Крім того, сторони підписали додаткову угоду (у формі обміну листами) між урядом та Єврокомісією до угоди про фінансування заходу "Програма ЄС щодо підтримки України в надзвичайній ситуації".

Зазначається, що запропоновані зміни передбачають зміни до розподілу орієнтовного бюджету, які необхідно внести з урахуванням переоцінки потреб населення та можливостей виконавців щодо їх реалізації.

Так, на 122 млн євро збільшиться компонент бюджету на надання грантів за рахунок зменшення компонентів на непряме управління та закупівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА