07:11 05.07.2022

Україна планує побудувати 7,1 ГВт ВДЕ-генерації

2 хв читати
Україна планує побудувати 7,1 ГВт ВДЕ-генерації

Україна в межах повоєнного відновлення має на меті побудувати 7,1 ГВт об'єктів відновлюваної енергетики, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Наша мета – побудувати 7,1 ГВт нових потужностей відновлюваних джерел енергії, переходячи на ринкові моделі стимулювання зеленої енергетики, зокрема "зелені" аукціони. Ми також плануємо на першому етапі встановити 750 МВт акумулюючих потужностей", - зазначив міністр під час онлайн-зустрічі високого рівня "Зелена енергетика для відновлення повоєнної України" ("Renewables to power post-war Ukraine"), що була організована у Брюсселі у понеділок.

За його словами, які наводить у релізі Міненерго, зелена трансформація буде в центрі післявоєнного відновлення України, а декарбонізацію енергетичного сектору України планується здійснювати, зокрема, завдяки розвитку безпечної та вуглецево-нейтральної ядерної енергетики.

"Ми розглядаємо 10 ГВт експорту водню з України до ЄС, який окреслила Єврокомісія як наш стартовий показник", – додав міністр.

Асоціація сонячної енергетики України зі свого боку повідомила, що за результатами цієї зустрічі вона, Українська вітроенергетична асоціація та профільні європейські асоціації WindEurope та SolarPower Europe підписали спільну заяву до лідерів України та ЄС із закликом використовувати ВДЕ у повоєнному відновленні України, встановивши мету досягти 50% ВДЕ у виробництві електроенергії до 2030 року за рахунок берегової та морської вітроенергетики, а також розвитку дахових та наземних сонячних електростанцій.

"Для досягнення цих цілей Україна та ЄС мають створити сильне та стійке технологічне, промислове та інвестиційне партнерство, щоб залучити необхідні інвестиції у відновлювані джерела енергії, а також у стійкі та повністю синхронізовані електромережі. Тому ми закликаємо лідерів України та ЄС створити спеціальний інструмент "Відновлювана енергія для України" у межах спільного стратегічного плану реконструкції України", - йдеться в заяві.

Як зазначили в асоціації, європейський комісар з енергетичних питань Кадрі Сімсон, яка також брала участь у нараді, підтвердила рішучість ЄС підтримувати Україну і під час війни, і в період відновлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА