14:49 23.05.2022

Україна очікує отримання повного членства в ЄС та доступу на ринки G7 і ЄС – перша віцепрем'єрка

1 хв читати
Україна очікує отримання повного членства в ЄС та доступу на ринки G7 і ЄС – перша віцепрем'єрка

Україна очікує від міжнародних партнерів продовження фінансової підтримки, а також повного членства в ЄС, доступу на ринки країн "Великої сімки" та ЄС, а також розпочинає роботу над планом повоєнного відновлення, повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

"Нам потрібно посилити санкції, нам потрібно впровадити другорядні санкції... Нам потрібна ваша фінансова підтримка. Ще одна важлива необхідність: розблокувати морські порти... Нам також важливо набути повного членства в ЄС, мати повний доступ на ринки країн "Великої сімки" та ЄС", – сказала вона під час Давоського економічного форуму у понеділок.

Перша віцепрем’єрка закликала також конфіскувати заморожені активи російських олігархів на користь Фонду підтримки України.

"Ми починаємо обмірковувати план відновлення України. Звісно, ми хотіли б розвинути нові індустрії, а також розвивати ті, які вже добре працюють в Україні, - ІТ, металургія, сільське господарство і, звичайно, військова індустрія, оскільки це питання номер один для нас у плані безпеки та оборони", – додала Свириденко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА