10:43 22.04.2022

Ferrexpo у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1%

2 хв читати
Ferrexpo у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1%

Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1% – до $870,99 млн за зростання виручки на 48,1% – до $2 млрд 518,23 млн, ідеться у звіті компанії на Лондонській фондовій біржі у п'ятницю.

Згідно з ним, прибуток EBITDA збільшився на 67,5% - до $1 млрд 438,76 млн.

У звіті також зазначається, що валовий борг компанії минулого року знизився з $266 млн до $50 млн, а чиста грошова позиція зросла з $4 млн до $117 млн.

Ferrexpo зазначає, що її виробничі активи не постраждали від воєнних дій після 24 лютого, проте морські перевезення було призупинено з 25 лютого, і наразі здійснюються лише відвантаження продукції до Європи.

Коментуючи вплив війни на діяльність та фінансові показники, Ferrexpo повідомила, що скоригувала свою довгострокову модель, щоб відобразити нижчий обсяг продажу, спричинений відсутністю морського продажу своїм клієнтам. Очікуваний нижчий обсяг продажу вплине на генерування грошових потоків, що, у свою чергу, негативно вплине на балансову вартість необігових активів групи в майбутніх періодах. Проте Ferrexpo поки що утримується від будь-яких оцінок.

Одночасно Ferrexpo повідомила, що підготувала стрес-тести з більш серйозними несприятливими змінами, такими як припинення виробництва на 3, 6 та 18 місяців. У межах цих сценаріїв стрес-тестування збиток від знецінення може збільшитися до суми від $320 млн до $400 млн, знову ж таки залежно від обставин та макроекономічних даних, які будуть відомі лише групі на момент підготовки проміжної скороченої консолідованої фінансової звітності за шість місяців, що сплинуть 30 червня 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА