12:11 23.03.2022

Польща та країни Балтії закликали заборонити перевезення вантажів РФ європейськими автошляхами

1 хв читати
Польща та країни Балтії закликали заборонити перевезення вантажів РФ європейськими автошляхами

Міністри транспорту країн Балтії та Польщі виступили із закликом до ЄС заборонити перевезення вантажів автомобільним транспортом до Росії та Білорусі, а також провезення вантажів із цих країн.

Як повідомив міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс, у зверненні також міститься заклик до країн ЄС заборонити захід російських та білоруських суден у порти на всій території ЄС.

"Сьогодні я підписав спільне звернення трьох міністрів транспорту країн Балтії та Польщі до відомств ЄС та інших колег із закликом запровадити загальноєвропейську заборону на дорожні перевезення в/з Росії та Білорусі, крім того забороняючи суднам заходити до портів ЄС", - заявив Скуодіс у соцмережах.

"Дії ЄС необхідні тут і зараз. Ми сподіваємося, що глави держав і урядів ЄС, які зустрілися в четвер у Брюсселі, не вагатимуться", - додав Скуодіс.

Раніше активісти у Литві та Польщі протестували проти перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами ЄС та Росією. Литва погоджує з іншими країнами регіону ініціативу заборонити російським та білоруським суднам заходити до їхніх портів. Проте литовський прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте заявила, що краще було б ухвалити рішення загалом у ЄС, оскільки це закрило б можливості для юридичних спорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА