10:47 19.03.2022

Синхронізація з ENTSO-E дасть змогу збільшити пропускну спроможність мереж між Україною і Європою до 5 ГВт

1 хв читати
Синхронізація з ENTSO-E дасть змогу збільшити пропускну спроможність мереж між Україною і Європою до 5 ГВт

Синхронізація Об'єднаної енергетичної системи (ОЕС) України з європейською ENTSO-E дасть змогу збільшити пропускну спроможність ліній електропередач між Україною і Європою до 5 ГВт, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у своїй колонці "Енергетичний безвіз. Єдиним фронтом з Європою" на "Економічній правді" в суботу.

"Є ще низка технологічних ініціатив, які дадуть змогу збільшити пропускну спроможність наших енергомереж, фактичну пропускну спроможність між ОЕС і країнами ENTSO-E до 4 і навіть 5 ГВт. Це більше, ніж попередній перетин між ОЕС України та РФ, він становив близько 3 ГВт", - заявив Галущенко.

Він пояснив, що синхронізація дасть змогу значно підвищити надійність роботи української енергосистеми, знизити собівартість виробництва електроенергії за рахунок більш економічного використання генеруючих потужностей, а також підвищити безпеку постачання електроенергією споживачів.

"Ми становимо спільний енергетичний простір з ЄС, спільний "енергетичний фронт". Якщо виникне аварійна ситуація у нас – ми гарантовано отримаємо електроенергію з Європи. Якщо треба буде екстрено "перекрити" європейські потреби - ми зможемо це зробити", - констатував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА