15:26 27.12.2021

Люксові німецькі автомобілі подорожчали до рекордів, компенсувавши зниження продажів

2 хв читати
Люксові німецькі автомобілі подорожчали до рекордів, компенсувавши зниження продажів

Вартість німецьких автомобілів класу "люкс" підскочила до рекордних позначок у 2021 році через зниження поставок у зв'язку з дефіцитом напівпровідників на тлі активного попиту з боку споживачів.

Виручка BMW, Audi (входить до концерну Volkswagen AG) і Mercedes-Benz (підрозділ Daimler AG) у розрахунку на кожен проданий автомобіль злетіла майже на чверть з 2019 року, йдеться в дослідженні банку Stifel, проведеному для Financial Times.

Пандемія повернула назад тенденцію, що спостерігалася десятиліттями, коли автовиробники випускали більше машин, ніж могли продати, і їм доводилося пропонувати споживачам значні знижки, щоб обігнати конкурентів і досягти цільових показників. Проте виробництво різко впало в останні два роки - і в 2021 році дефіцит автомобілів становитиме близько 4 млн, прогнозують аналітики.

"Запаси скорочувалися три роки поспіль через обмежену пропозицію, - сказав аналітик Stifel Даніель Шварц. - Ми такого ще не бачили".

У результаті виручка Mercedes-Benz на кінець третього кварталу 2021 року зросла до понад 54 тис. євро в розрахунку на один вироблений автомобіль порівняно з 38 тис. євро у 2019 році. Audi збільшила цей показник до 57,5 тис. з 46 тис. євро, за оцінками Stifel.

BMW, яка впоралася з дефіцитом мікрочипів краще за конкурентів і скоротила виробництво менше, ніж вони, зафіксувала скромніше зростання показника виручки на автомобіль - до 38 тис. з 36 тис. євро.

Завдяки такому зростанню Mercedes-Benz знизила виручку менше ніж на 1% у липні-вересні, хоча в натуральному вираженні її продажі впали на 30%. Як свідчить аналіз Stifel, минулого кварталу Mercedes-Benz змогла збільшити показник EBIT на 1,4 млрд євро тільки за рахунок більш ефективної цінової політики та використання доступних мікрочипів для виробництва більш дорогих і високомаржинальних моделей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА