14:54 21.12.2021

Похолодання збільшило споживання е/е в Україні на 1 ГВт, але резерви потужностей ще значні - глава Міненерго

2 хв читати
Похолодання збільшило споживання е/е в Україні на 1 ГВт, але резерви потужностей ще значні - глава Міненерго

Споживання електроенергії в Об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України через похолодання збільшилося у вівторок на 1 ГВт - до 22,5 ГВт, але країна має у своєму розпорядженні необхідні резерви потужностей, запевнив міністр енергетики Герман Галущенко.

"За такого споживання на сьогодні ми фактично маємо значний резерв потужності в енергосистемі, щоб забезпечити (споживачів - ІФ) відповідним обсягом електроенергії", - сказав він на прес-конференції у вівторок.

Міністр, зокрема, зазначив, що атомна генерація, яка працює на сьогодні 14 блоками з 15, має резерв приблизно 600 МВт, який за командою диспетчера може бути включений у роботу.

Галущенко також повідомив, що запаси вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) протягом грудня збільшуються, що пов'язано із нарощуванням його імпорту морським шляхом. Зокрема, до країни з кінця листопада прибули шість суден із майже 400 тис. тонн енерговугілля, а до кінця місяця очікується прибуття ще чотирьох із майже 300 тис. тонн.

За його словами, споживання вугілля тепловою генерацією в грудні прогнозується на рівні 1,8 млн тонн, тоді як його надходження очікується обсягом понад 2 млн тонн, зокрема 1,55 млн тонн власного видобутку.

Як повідомлялося, запаси вугілля на складах теплових електростанцій генкомпаній (ГК ТЕС) України за 1-20 грудня 2021 року збільшились на 19,9% (на 77,3 тис. тонн) - до 465,6 тис. тонн. Зокрема, за останній тиждень запаси збільшились на 3,2% (на 14,4 тис. тонн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА