19:03 20.12.2021

Нафта прискорила зниження, Brent - $69,71 за барель

2 хв читати
Нафта прискорила зниження, Brent - $69,71 за барель

Ціни на нафту прискорили зниження ввечері в понеділок, наблизившись до мінімального рівня з початку грудня, оскільки поширення нового штаму "омікрон" і запровадження нових обмежень на пересування в деяких країнах загрожує послабити попит у найближчій перспективі.

"Ціни на нафту знову обрушуються, оскільки настрій на ринку погіршується, а країни обмірковують посилення обмежувальних заходів", - написав старший аналітики Oanda Крейг Ерлам.

Деякі країни запровадили нові обмеження на поїздки, щоб уповільнити поширення штаму "омікрон". У неділю в Нідерландах знову було ухвалено рішення оголосити локдаун із закриттям усіх непродуктових магазинів, барів і ресторанів до середини січня. Прем'єр-міністр Ірландії Майкл Мартін також оголосив про нові обмеження.

"Нічого з цього не обіцяє чогось хорошого для попиту на нафту в першому кварталі 2022 року. Питання лише в тому, чи протримається ОПЕК+ до січневої зустрічі", - додав Ерлам.

Як повідомлялося, ОПЕК+ на початку грудня прийняла рішення продовжити нарощування видобутку відповідно до узгодженого раніше плану, тобто збільшити його на 400 тис. барелів на добу в січні. Альянс країн-виробників нафти, однак, залишив за собою можливість змінити це рішення в будь-який момент, відзначивши високу невизначеність на ринку, пов'язану з виявленням нового штаму коронавірусу "омікрон".

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures на 18:00 КСК становить $69,71 за барель, що на $3,81 (5,18%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на січень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить наразі $66,44 за барель, що на $4,42 (6,24%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. Термін дії січневих ф'ючерсів на WTI закінчується із завершенням сесії в понеділок. Лютневі ф'ючерси на WTI торгуються на рівні $66,51 за барель - на $4,21 (5,95%) менше вартості за підсумками сесії в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА