14:58 25.11.2021

Мережа національної авіакомпанії України до 2026 року налічуватиме 15 тис. рейсів, флот - 20 літаків - Aerogestion

2 хв читати
Мережа національної авіакомпанії України до 2026 року налічуватиме 15 тис. рейсів, флот - 20 літаків - Aerogestion

Загальна мережа національного перевізника України до 2026 року має налічувати 15 тис. рейсів, його флот планується розширити до 20 літаків.

Відповідну інформацію надав старший консультант консалтингової компанії Aerogestion Патріс Фазіє, яка розробляла концепт авіаперевізника, під час брифінгу на форумі "Велике будівництво: авіація і туризм" у Києві у четвер.

"Наразі флот (майбутнього національного авіаперевізника - ІФ) переглядають. Передбачається три типи літаків, які будуть використовувати", - сказав він.

Фазіє, зокрема, уточнив, що у 2022 році у флоті компанії планується вже три-п'ять літаків, у 2023-му - 11, до 2025-го - 17, у 2026-му - 20.

Говорячи про фінансування, він повідомив, що на перший рік роботи, як очікується, піде EUR96 млн, другий рік – EUR50-60 млн.

"Сумарна кількість коштів, яку держава інвестуватиме на національного авіаперевізника, становить 2,5 млрд грн. Щодо додаткового фінансування та фінансування у партнерстві – це також вивчається, вивчаються різні механізми", – прокоментувала радник міністра інфраструктури Олександра Азархіна.

За словами Фазіє, національний авіаперевізник матиме і лоукост-пропозиції, і преміум.

З огляду на створення національної авіакомпанії керівник глобальних ринків Lufthansa Consulting Рональд Шульц порадив Україні уникати політичного впливу на бізнес.

"Моя точка зору - не закривайтеся, не згортайтеся в протекціонізм, будьте ефективними, майте хороші бізнес-плани і ніколи не втрачайте шансу використати нові можливості для авіаторів. Я думаю, що нові авіалінії додадуть (Україні - ІФ) зростання ВВП. Але намагайтеся уникати політичного впливу на комерційну діяльність. Бізнес повинен мати право та свободу вирішувати", - заявив він під час форуму.

Водночас Шульц наголосив, що українські авіакомпанії перебувають у складнішому становищі на ринку через наявну геополітичну ситуацію.

"Є також геополітичні застереження. В Україні, на жаль, не можна використовувати весь повітряний простір. Це створює для українських авіаперевізників односторонні проблеми, на відміну від інших авіаперевізників, які можуть безпосередньо прилітати до Києва", - зазначив він.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що національний авіаперевізник уже отримав робочу назву – Ukrainian National Airlines – "Українські національні авіалінії" (UNA).

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 листопада ухвалила за основу законопроект №6298 з поправками до державного бюджету на 2021 рік щодо виділення 2,5 млрд грн для фінансування інфраструктурних проектів, зокрема 500 млн грн на формування статутного капіталу національного авіаперевізника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА