10:31 04.11.2021

"Центренерго" закликало приватні шахти продавати йому вугілля за ринковою ціною на час аварійних ремонтів недержавних ТЕС та ТЕЦ

2 хв читати
"Центренерго" закликало приватні шахти продавати йому вугілля за ринковою ціною на час аварійних ремонтів недержавних ТЕС та ТЕЦ

ПАТ "Центренерго" готове купувати в приватних шахт енергетичне вугілля за ринковою ціною на час аварійних ремонтів енергоблоків недержавних ТЕС та ТЕЦ, повідомила прес-служба державної генкомпанії.

"У зв'язку з дефіцитом потужностей в ОЕС України через зупинення генерації великими ТЕЦ та аварійні зупинки енергоблоків приватних генеруючих компаній ТЕС України, ми виступаємо з ініціативою перенаправити вугілля, яке видобувається вугледобувними підприємствами в Україні незалежно від форм власності, зокрема приватними, на склади електростанцій "Центренерго", - зазначив в. о. генерального директора "Центренерго" Віталій Довгаль.

За його словами, обладнання "Центренерго" перебуває у задовільному технічному стані, і компанія готова виконувати державні завдання щодо балансування енергосистеми в повному обсязі з урахуванням наявних запасів палива.

"Центренерго" готове купувати вугілля приватного українського видобутку за ринковою ціною протягом періоду складної ситуації в ОЕС України через ці фактори. Наразі головне завдання - забезпечити ОЕС України електроенергією у достатньому обсязі: "Центренерго" до виконання цього завдання готове", - резюмується у повідомленні.

Раніше оператор системи передачі НЕК "Укренерго" назвав причиною активації 2 листопада аварійної допомоги 500 МВт від Білорусі та 100 МВт від Словаччини дефіцит потужності в ОЕС України та в "Острові БуТЕС" через підвищену аварійність на енергоблоках ТЕС "ДТЕК".

У "ДТЕК Енерго" назвали обвинувачення НЕК надуманими, зазначивши, що протягом останніх трьох місяців її ТЕС працюють понад план, компенсуючи простій державних ТЕС та ТЕЦ.

"ДТЕК" зокрема, забезпечує свої потреби у вугіллі за рахунок шахт "Павлоградвугілля" та "Білозерська", а "Донбасенерго" - шахти "1-3 "Новогродівська".

Як повідомлялося, запаси вугілля на складах ГК ТЕС України майже за місяць - з 4 жовтня до 2 листопада - скоротилися на 24,6% (на 175,1 тис. тонн) - до 537,9 тис. тонн, зокрема у період з 26 жовтня до 2 листопада - на 7,1% (на 41 тис. тонн).

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільні, п'ять - газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА