06:56 30.10.2021

"Нафтогаз" виграв ще один тендер на постачання молдовській Energocom 12,1 млн. куб. м газу

2 хв читати
"Нафтогаз" виграв ще один тендер на постачання молдовській Energocom 12,1 млн. куб. м газу

"Нафтогаз України" у п'ятницю виграв ще один тендер молдовської Energocom, у рамках якого поставить державній компанії 12,125 млн. куб. м газу, повідомив журналістам директор із інтегрованих комунікацій української компанії Максим Белявський.

"За результатами зазначеної процедури закупівлі компанія уклала з Energocom індивідуальний договір купівлі-продажу природного газу з обсягом реалізації 128525 МВт-год. Це приблизно 12,125 млн куб. м", - уточнив він.

Як повідомлялося, цього тижня Молдова почала купувати газ на міжнародному ринку. Уряд доручив держкомпанії Energocom оголошувати щоденні тендери.

Раніше "Нафтогаз" виграв тендер на постачання Energocom 0,5 млн. куб. м газу 29 жовтня.

Крім того, Україна направила Молдові на зворотній основі 15 млн. куб. м газу, щоб підтримати мінімальний тиск у газорозподільній мережі.

Молдова продовжує переговори з "Газпромом" щодо укладання довгострокового контракту. Згідно з нинішнім контрактом, укладеним на жовтень місяць, Молдова отримує газ за ціною $790 за тисячу кубічних метрів. Водночас контракт передбачає отримання республікою лише 67% необхідного обсягу. Російська сторона готова постачати Молдові газ за ринковою ціною зі знижкою 25%, якщо країна виплатить борг розміром понад $700 млн. У свою чергу влада Молдови стверджує, що запропонована "Газпромом" ціна вища за ринкову в регіоні, а для визначення розміру боргу необхідний незалежний аудит.

У зв'язку з цим уряд Молдови схвалив запровадження режиму надзвичайного стану строком на 30 днів – з 22 жовтня по 20 листопада. За словами прем'єра Молдови Наталії Гаврилиці, державній компанії Energocom доручено закупити необхідний обсяг природного газу з альтернативних джерел для забезпечення необхідного тиску в трубопроводах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни (100% "Укргазвидобування" і 50%+1 акція ПАТ "Укрнафта"). Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах (100% "Укртрансгаз") і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни (100% "Укртранснафта"), активно розвиває напрям постачання газу побутовим споживачам.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА