11:52 29.10.2021

Хмельницький спростував інформацію про ведення бізнесу в РФ та інвестування в ІНК

2 хв читати
Хмельницький спростував інформацію про ведення бізнесу в РФ та інвестування в ІНК

Підприємець Василь Хмельницький як гарантією позики опосередковано володіє 20% акцій у європейській компанії TKB Pacific Worldwide з публічною звітністю, якій, у свою чергу, належить 25% у російській "ИНК-Нефтегазгеология", але планує вийти з акціонерів до кінця 2022 року після повного погашення позики.

"Я не веду бізнесу в Росії і не інвестував кошти у придбання акцій Іркутської нафтової компанії (ІНК - ІФ)", - прокоментував Хмельницький агентству "Інтерфакс-Україна" публікацію російського видання Forbes про те, що може виступати співвласником декількох активів ІНК.

Український підприємець пояснив, що 35 років знайомий із власником TKB Pacific Worldwide.

"Цінні папери оформлені на мене з правом зворотного викупу. На сьогодні більша частина позики вже погашена. Участі в операційній діяльності та управлінні не беру. Дивідендів від діяльності не отримую", - наголосив Хмельницький.

Він уточнив, що у 2017 році TKB Pacific Worldwide реалізувала опціон на купівлю частки у 25% у дочірній компанії "ИНК-Нефтегазгеология", видобуток нафти якої не перевищує 2% від загального видобутку нафти ІНК.

"Я не маю жодного стосунку до зазначеної угоди і не отримую доходів від цінних паперів російської компанії", - наголосив на завершення український підприємець.

Російське видання зазначало, що "ИНК-Нефтегазгеология" володіє ліцензіями на Аянську ділянку та Аянське газове родовище.

Хмельницький у жовтні 2017 року об'єднав свої бізнес-проекти та соціальні ініціативи під брендом UFuture Investment Group (Брюссель). UFuture - холдингова компанія, має диверсифікований портфель активів у сфері нерухомості, інфраструктури, промисловості, відновлюваної енергетики, фармацевтики та IT. Вартість активів UFuture оцінюється в $550 млн. Загальна капіталізація бізнесів, в які вона інвестувала, перевищує $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА