15:08 27.10.2021

Економічні збитки від пандемії COVID-19 виявилися сильнішими за прогнозовані - ООН

2 хв читати
Економічні збитки від пандемії COVID-19 виявилися сильнішими за прогнозовані - ООН

Пандемія COVID-19 мала більш руйнівний вплив на ринок праці в країнах, що розвиваються, ніж у розвинених країнах, і найсильніше проблема проявляється в країнах з доходами, нижчими за середні, заявив генеральний директор Міжнародної організації праці (МОП) Гай Райдер.

"Нинішня траєкторія ринків робочої сили - загальмоване відновлення, із серйозними ризиками зниження темпів зростання і величезною розбіжністю між економіками розвинених країн і країн, що розвиваються", - наводять його слова західні ЗМІ.

За даними МОП, збитки від пандемії виявилися сильнішими за прогнозовані: зокрема, у червні в МОП вважали, що порівняно з четвертим кварталом 2019 року, до пандемії, у 2021 році буде втрачено 3,5% робочого часу, що еквівалентно скороченню 100 млн повноцінних робочих місць. Насправді йдеться про втрату у 2021 році 4,3% - еквівалент 125 млн робочих місць.

Водночас у країнах із високим рівнем доходів ситуація краща – втрата 3,6% робочого часу у третьому кварталі 2021 року. У країнах із низьким рівнем доходів - 5,7% втрат, а в країнах із доходами, нижчими за середні, - 7,3%. Найменшої шкоди на ринках праці довелося зазнати країнам Європи та Центральної Азії, найбільшої – арабським країнам. МОП також з'ясувала, що серед найбільш постраждалих категорій населення опинилася молодь, особливо молоді жінки.

Райдер також сказав, що на відмінності в ситуації у розвинених країнах і країнах, що розвиваються, впливає доступність для них вакцин від COVID-19. Зокрема, за оцінками МОП, на початок жовтня у країнах із високим рівнем доходів повністю вакциновано було в середньому 59,8% населення, у країнах із низьким рівнем доходів – 1,6%. У МОП упевнені, що якби країни, що розвиваються, мали кращий доступ до вакцин, темпи відновлення їхніх ринків праці зрівнялися б із цим процесом у розвинених країнах уже за три місяці.

Однак Райдер заявив, що перспективи для ринків праці на четвертий квартал 2021 здаються невизначеними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА