11:03 24.09.2021

За перший тиждень роботи ДІАМ опрацювала понад 1300 дозвільних документів

1 хв читати
За перший тиждень роботи ДІАМ опрацювала понад 1300 дозвільних документів

За результатами першого тижня діяльності Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) опрацювала понад 1300 документів, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

"Перший тиждень роботи ДІАМ показав досить вагомі цифри. Загалом оброблено понад 1300 різних документів: зареєстровано 700 повідомлень на початок роботи, видано 135 дозволів, зареєстровано майже 400 декларацій і наразі в роботі - приблизно 50 сертифікатів готовності", - уточнила вона.

"Гіперактивну" роботу ДАБІ останніми днями чиновниця пояснила побоюваннями ринку щодо затримок на старті роботи нової структури. "Напруженість відчувала і ДАБІ, відзначали і ми за підвищеними запитами. Однак, як бачимо, побоювання не виправдалися: ДІАМ одразу активно включилася в роботу", - зазначила Козловська.

Щодо деяких рішень ДАБІ, які викликають протести з боку громадськості, заступник міністра заявила, що ДІАМ має всі повноваження, щоб зупинити проекти, що порушують норми.

"Якщо в останні півтора року ДАБІ не мала права здійснювати перевірки, то наразі їй повернули повноваження щодо здійснення контролю та нагляду. Якщо вони (в інспекції - ІФ) отримують звернення щодо будь-якого кейсу, зобов'язані реагувати. Якщо за результатами перевірок виявлять порушення, то видані раніше дозвільні документи будуть анульовані", - повідомила Козловська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА