16:49 23.09.2021

ЄБА подала понад 500 поправок до законопроекту про лікарські засоби

2 хв читати
ЄБА подала понад 500 поправок до законопроекту про лікарські засоби

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) підготувала понад 500 поправок до законопроекту "Про лікарські засоби" та просить профільний комітет ВР продовжити діалог із представниками галузі, повідомляється в прес-релізі ЄБА в четвер.

"Необхідно впевнитися, що для бізнесу не будуть створені будь-які штучні бар'єри, а для запропонованих змін визначено достатні перехідні періоди. Адже ці питання взаємопов'язані із доступністю ліків для пацієнтів. За будь-яких умов необхідно уникнути негативного впливу на ринок та обмеження доступу пацієнтів до ліків", - йдеться в повідомленні.

Водночас бізнес-спільнота просить профільний комітет ВР продовжити професійний діалог із представниками галузі, вказуючи на те, що найбільш ефективним і результативним шляхом вирішення питання є спільне опрацювання всіх наданих пропозицій до документа та взаємне узгодження фінальної версії редакції до другого читання. На думку ЄБА, до роботи над фінальними доопрацюваннями і ухваленням нового закону для фармацевтичної галузі необхідно також залучити юристів, експертів проектів міжнародної технічної допомоги та профільних державних органів.

"Тільки спільними зусиллями ми зможемо вивести на європейський рівень фармацевтичну галузь України та забезпечити пацієнтів України ефективними, якісними, сучасними та безпечними лікарськими засобами", - пояснюють в ЄБА.

Як повідомлялося, в липні 2021 року комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №5547 "Про лікарські засоби".

Документ передбачає запровадження європейських принципів і процедур у сфері обігу ліків, визначених, зокрема, основоположною Директивою ЄС 2001/83. Він спрямований на скорочення адміністративного тиску на учасників фармацевтичного ринку, підвищення рівня прозорості виведення ліків на ринок України та їх подальшого обігу.

Крім того, передбачається захист споживачів від небезпечних, неефективних та неякісних ліків, а також формування сприятливого інвестиційного клімату та подолання технічних бар'єрів у міжнародній торгівлі ліками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА