17:45 16.09.2021

МВФ підтвердив віртуальний візит місії в Україну у вересні

1 хв читати
МВФ підтвердив віртуальний візит місії в Україну у вересні

Віртуальна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні з питань першого перегляду програми stand-by розпочне роботу пізніше цього місяця, повідомив представник МВФ Джеррі Райс (Gerry Rice) на традиційному брифінгу у Вашингтоні в четвер, відмовившись уточнювати конкретні дати.

"Не можу дати жодних деталей про таймлайне виділення грошей або про розширення (програми) ... Дискусії тривають", - відповів він на прохання прокоментувати заяви представників уряду України.

Як повідомлялося, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував початок роботи місії 18 вересня. За його словами, Україна очікує $750 млн другого траншу МВФ за програмою stand-by наприкінці листопада - на початку грудня, оскільки всі умови українська сторона виконала.

Міністр фінансів Сергій Марченко наприкінці серпня зазначав також, що обговорюється можливість продовження поточної 18-місячної програми stand-by на півроку.

Як повідомлялося, МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $5 млрд, відразу виділив перший транш фінансування обсягом $2,1 млрд. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Однак визначений графік був порушений, а фінансування - призупинено через невиконання Україною низки зобов'язань.

Глава Нацбанку України Кирило Шевченко повідомив, що сума другого траншу stand-by може бути вищою за заплановані $700 млн за рахунок об'єднання траншу, однак це питання обговорюватимуть під час дискусії з місією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА