16:51 05.08.2021

Інспекції за місяць виявили понад 5 тис. неоформлених працівників - Мінекономіки

1 хв читати
Інспекції за місяць виявили понад 5 тис. неоформлених працівників - Мінекономіки

Інспекційні перевірки за місяць виявили 5,026 тис. неоформлених працівників, під час перевірок укладено 2,4 тис. трудових договорів із працівниками, повідомило Міністерство економіки.

"Завершився перший місяць інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин. За цей час було розпочато 1 676 інспекційних відвідувань та виявлено 5 026 працівників, допущених до роботи без трудових договорів", - зазначило міністерство в повідомленні на сайті в четвер.

У ньому додали, що 57% від загальної кількості незадекларованих працівників виконували роботу на користь фізичних осіб-підприємців.

У географічному розрізі найбільшу кількість неоформлених працівників інспекції виявили в Запорізькій (458 осіб), Вінницькій (401 особа), Одеській (323 особи) областях, свідчать дані Мінекономіки.

"До всіх роботодавців, які допускають до роботи співробітників без оформлення трудових відносин, застосовано заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - зазначило міністерство.

За його даними, 734 платники єдиного податку 1-3 групи отримали попередження. До інших роботодавців застосовано штрафні санкції на понад 5 млн грн.

Санкції за порушення законодавства про працю становлять 10 мінімальних зарплат (60 тис. грн у 2021 році), а повторно - 30 мзп (180 тис. грн).

Державна податкова служба та Держпраці розпочали інспекції 1 липня для виявлення роботодавців, які використовують незадекларовану працю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА