19:08 29.07.2021

Саакашвілі представив принципи дерегуляції малого та середнього бізнесу в Україні

2 хв читати
Саакашвілі представив принципи дерегуляції малого та середнього бізнесу в Україні

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі представив Акт про свободу підприємництва, що пропонує низку заходів щодо дерегуляції малого та середнього бізнесу.

"Акт про свободу підприємництва - це зміна рамкової філософії ставлення до бізнесу в Україні. Це було міркуванням президента під час обговорення закону про деолігархізацію - давайте говорити про те, як допомогти малому й середньому бізнесу. Якщо ми не зможемо дерегулювати малий і середній бізнес, ми втрачаємо 2-3% щорічно в розвитку економіки", - сказав він на спільному засіданні президії Конгресу місцевих і регіональних влад при президентові й Нацради реформ у Києві в четвер.

За словами Саакашвілі, акт передбачає впровадження єдиного стандарту та принципів діяльності органів держави й місцевого самоврядування в напрямі сприяння веденню бізнесу. Так, документ передбачає заборону на створення нових контролюючих органів у сфері підприємництва, а також упровадження нової дозвільної документації та звітності, дебюрократизацію бізнес-процесів.

Проект також пропонує проведення позапланових перевірок і зупинення діяльності суб'єкта господарювання виключно за рішенням суду, впровадження страхування і системи управління ризиками під час перевірок.

Крім того, пропонується впровадити саморегуляцію діяльності в деяких сферах і можливість вибору суб'єкта надання адмінпослуг із числа акредитованих третіх осіб.

"Хочу наголосити, що це рамковий документ. Він має бути спрямований для обговорення до комітетів і уряду", - зазначив Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА