17:12 28.07.2021

Вартість реконструкції Шулявського шляхопроводу зросла через реконструкцію прилеглих вулиць і ліфтів у переходах - КМДА

1 хв читати
Вартість реконструкції Шулявського шляхопроводу зросла через реконструкцію прилеглих вулиць і ліфтів у переходах - КМДА

Збільшення загальної вартості реконструкції Шулявського мостового переходу в Києві зумовлене, зокрема, необхідністю реконструювати прилеглі вулиці й вулиці, якими здійснюються шляхи об'їзду, і ще низкою факторів, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації з посиланням на КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва".

"На підприємстві пояснили, що у загальну кошторисну вартість об’єкта увійшла реконструкція прилеглих вулиць, оскільки вони наразі не відповідають чинним в Україні нормам. Тож виникла необхідність у проведенні низки робіт – розширенні вулиць, влаштуванні дощової каналізації та інших мереж. Окрім того, реконструкція передбачає додаткові обсяги робіт із улаштування ліфтів у підземних переходах – зокрема збільшення ліфтів із 2 до 4 шт., оскільки із часу розроблення проекту реконструкції транспортної розв’язки у 2018 році у дію вступили нові будівельні норми: ДБН В.2.2-40:2018 "Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення", - йдеться в повідомленні.

У КМДА зазначають, що "враховуючи багаточисельні звернення громадськості та мешканців комплексу "Місце мрій", у рамках реконструкції передбачено додаткові роботи із комплексного благоустрою прилеглої території".

Як повідомлялося, Шулявський шляхопровід, побудований у 1964 році, був закритий на реконструкцію з березня 2019-го до липня 2020 року, під час якої було повністю замінено полотно мосту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА